Prezidentka chce čas, aby sa správne rozhodla, či podpíše protiinflačný balík

NETKY.SK • 1 Jún 2022, 10:55 • 2 min
Prezidentka chce čas, aby sa správne rozhodla, či podpíše protiinflačný balík

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová oznámi budúci týždeň, či sa rozhodla podpísať tzv. protiinflačný balík.

slovakia

left justify in out

Chce využiť čas na to, aby sa správne rozhodla. „Budem mať v nasledujúcich dňoch viaceré rokovania k tejto legislatíve a svoje rozhodnutie oznámim budúci týždeň,“ povedala v stredu novinárom po prílete z Ukrajiny. Prezidentka má 15 dní od doručenia zákona na to, aby legislatívu podpísala, alebo vrátila Národnej rade (NR) SR.

 

img

 

Hlava štátu neuviedla, či dá novú legislatívu posúdiť Ústavnému súdu SR. „Bude to súčasťou rozhodnutia,“ povedala v tejto súvislosti. NR SR schválila protiinflačnú pomoc z dielne Ministerstva financií SR ešte 24. mája. Opatrenia v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa zahŕňajú 60 eur mesačne na voľnočasové aktivity detí, zvýšenie sumy daňového bonusu a prídavku na dieťa.

 

Zástupcovia samospráv kritizujú protiinflačný balík, mesto Bratislava už vyzvalo prezidentku, aby zákon nepodpísala. Koaličné strany avizovali, že v prípade vrátenia legislatívy do parlamentu svoj postoj nezmenia. Tie, ktoré ho podporili, by za zákon hlasovali opäť.

 

Možno vás zaujme: Prijatie šiesteho balíka sankcií potvrdilo jednotu EÚ, vyhlásil Heger



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies