Streľba v nemocnici si vyžiadala 4 životy. Mŕtvy je aj útočník

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 07:05 • 2 min
Streľba v nemocnici si vyžiadala 4 životy. Mŕtvy je aj útočník

TULSA – Najmenej štyroch ľudí zastrelil v stredu útočník v areáli nemocnice v meste Tulsa v americkom štáte Oklahoma. Strelec napokon spáchal samovraždu, informovala miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Okolnosti ani motív streľby neboli bezprostredne jasné, rovnako ani totožnosť obetí a páchateľa. Útočník bol podľa policajtov vyzbrojený puškou a ručnou zbraňou a nakoniec sa zrejme sám zastrelil. Policajný kapitán Richard Meulenberg uviedol, že pri streľbe utrpelo zranenia viacero ľudí, pričom nemocničný areál označil za „dejisko katastrofy“.

 

 

Streľbu hlásili v stredu popoludní z jednej z budov nemocničného areálu St. Francis Health System, v ktorej sídli oddelenie jednodňovej chirurgie a mamologické centrum. Polícia dorazila na miesto tri minúty po tom, čo dostala hlásenie o streľbe a krátko nato nadviazala kontakt s útočníkom. Celý komplex, v okolí ktorého boli desiatky policajných áut, po udalosti uzavreli. Na miesto prišli aj agenti federálneho Úradu pre alkohol, tabak zbrane a výbušniny (ATF).

 

img

 

K streľbe v Tulse došlo len osem dní po smrtiacom útoku 18-ročného mladíka na škole v Texase, ktorý s automatickou zbraňou usmrtil 19 žiakov a dvoch učiteľov. V polovici mája zase belošský rasista zastrelil v supermarkete v Buffale desať Afroameričanov. Obe tragické udalosti v USA oživili snahy o väčšiu kontrolu vlastníctva a predaja strelných zbraní, ktoré však opakovane zlyhávajú na odpore konzervatívnych republikánov.

 

 

Možno vás zaujme: Vláda plánuje sprísniť legislatívu v oblasti strelných zbraní



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies