VIDEO: Odhalili závažnú korupciu v Pôdohospodárskej platobnej agentúre! Minister Vlčan reaguje

NETKY.SK • 1 Jún 2022, 18:12 • 2 min
VIDEO: Odhalili závažnú korupciu v Pôdohospodárskej platobnej agentúre! Minister Vlčan reaguje

BRATISLAVA - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) odhalila protispoločenské konanie svojho zamestnanca. Oznámil to v stredu na tlačovej konferencii generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss za účasti ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana (nominant OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Zamestnanec poskytol citlivé informácie subjektu, ktorý „je v silnom konflikte s PPA a je obvinený z trestného činu subvenčného podvodu“. Kiss naň plánuje vo veci vo štvrtok (2. 6.) podať trestné oznámenie.

 

 

„Zistili sme, že jeden štátny zamestnanec zo sekcie protispoločenskej, protikorupčnej činnosti neoprávnene a protizákonne komunikoval so subjektom, ktorý je v silnom konflikte s PPA, a to z toho dôvodu, že je obvinený zo závažného trestného činu subvenčného podvodu a pokračujúceho trestného činu subvenčného podvodu. Takisto z trestného činu poškodzovania záujmov Európskej komisie a SR,“ spresnil Kiss.

 

Možno vás zaujme: Makó a Beňa už nie sú obvinení z krivej výpovede! Čo sa stalo?

 

Štátny zamestnanec tomuto subjektu podľa Kissa poskytol neoprávnene veľmi citlivé informácie, ktoré môžu do budúcnosti poškodiť jednak ministerstvo pôdohospodárstva, ako aj PPA. „Na základe tohto som sa rozhodol, že vo štvrtok 2. júna podám trestné oznámenie vo veci,“ oznámil šéf PPA.

 

img

Jozef Kiss

 

Podľa Vlčana aj táto situácia ukazuje, že PPA stojí na pevných základoch a že nastavené pravidlá fungujú. „My sme tie pravidlá nastavili správne, lebo bez ohľadu na to, kto sa na akú pozíciu dostane, pravidlá nakoniec oddelia zrno od pliev,“ poznamenal agrominister.

 

„Máme nastavený systém, ktorý na pravidelnej báze rôznymi kontrolnými mechanizmami PPA očisťuje. Som rád, že aj tento príklad budeme môcť komunikovať Európskej komisii. S ňou ešte uzatvárame tri zo štyroch veľkých kontrol, pri ktorých sa rozhoduje o výške korekcie, teda o výške pokuty za porušovanie pravidiel v minulosti, napríklad v kauze Dobytkár,“ dodal Vlčan.

 

Prečítajte si tiež: NAKA vyšetruje Klub 500 pre údajné financovanie vojny na Ukrajine!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona