Prezidentka uviedla, že mier na Ukrajine je v bytostnom záujme Slovenska

NETKY.SK • 1 Jún 2022, 10:31 • 2 min
Prezidentka uviedla, že mier na Ukrajine je v bytostnom záujme Slovenska

BRATISLAVA - Mier na Ukrajine je v bytostnom záujme Slovenska. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v stredu po návrate z návštevy Ukrajiny. Návštevou chcela podľa svojich slov opätovne vyjadriť podporu krajine, ktorá sa bráni.

slovakia

left justify in out

O posilnení spolupráce a pomoci Slovenska rokovala s najvyššími predstaviteľmi krajiny a vystúpila v parlamente.

„Ak sa Rusko nezastaví na Ukrajine, tak sa nezastaví pred ničím. Práve preto sa o to musíme zaujímať a pomáhať Ukrajine, aby sa ubránila," vyhlásila prezidentka. Slovákom odkázala aj slová vďaky.

 

img

 

Čaputová o utorkovej (31.5.) návšteve hovorí ako o jednom z najemotívnejších dní svojho života. „Videla som veľké utrpenie a veľkú bolesť. Navštívili sme predmestie Kyjeva a videli sme množstvo zbombardovaných civilných budov. Z toho miesta bolo jasné, že to nie sú náhodné strely, ktoré sa zatúlali, ale je to cielené ničenie zo strany Ruska," priblížila. Podvečer navštívila tiež nemocnicu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona