Archív článkov za Apríl 2022, strana 3

Otvor článok

Sulík tvrdí, že za plyn zaplatíme podľa platnej zmluvy, v eurách

4.4 2022 10:15

BRATISLAVA - Za dodávky ruského plynu zaplatíme podľa platnej zmluvy, čiže v eurách. Zároveň čakáme na analýzu ruských požiadaviek, na ktorej pracuje Európska komisia (EK). V reakcii na kritiku jeho skorších vyhlásení o možnosti platenia v rubľoch, ak to bude nevyhnutné, to na sociálnej sieti konštatoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Otvor článok

Prinášame posun v pomoci rómskym deťom v školách, uviedol minister školstva

4.4 2022 10:40

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravilo spolu s učiteľmi či Úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity dokument s názvom Spolu v jednej lavici, ktorý prináša konkrétne riešenia desegregácie škôl. Metodický materiál smeruje k tomu, aby každé dieťa dostalo rovnakú šancu na úspech v škole a v živote. Uviedol to počas pondelkovej tlačovej konferencie minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

Otvor článok

Orbán kladie maďarské záujmy na prvé miesto, vyhlásil Robert Fico

4.4 2022 11:03

BRATISLAVA – Maďarský premiér Viktor Orbán kladie vo svojej politike maďarské záujmy na prvé miesto a nenechal zatiahnuť Maďarsko do konfliktu na Ukrajine.

Otvor článok

Prokurátor podal návrh na väzbu pre Makóa a Beňu

4.4 2022 11:11

BRATISLAVA - Prokurátor podal návrh na väzbu pre bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Otvor článok

Ľudskoprávny výbor má hovoriť o masakri v Buči, predvolať chcú Bratčikova

4.4 2022 11:19

BRATISLAVA- Parlamentný ľudskoprávny výbor by sa mal zaoberať správami o desiatkach zabitých civilistov v ukrajinskom meste Buča, ktoré sa objavili po odchode ruských vojakov.

Otvor článok

Armáda ČR vyslala na Slovensko 250 vojakov

4.4 2022 11:32

PRAHA – Prví z českých vojakov, ktorí majú posilniť východné krídlo NATO, už odišli na Slovensko. Ich úlohou je odstrašiť nepriateľa a brániť hranice Severoatlantickej aliancie. V pondelok o tom informovala armáda ČR prostredníctvom tlačovej správy.

Otvor článok

Morawiecki vyzval na vyšetrovanie „genocídy" na Ukrajine

4.4 2022 11:55

VARŠAVA - Poľský premiér Mateusz Morawiecki v pondelok vyzval na medzinárodné vyšetrovanie "genocídy", ktorej sa dopúšťajú ruské jednotky na Ukrajine. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Otvor článok

Nemecku hrozí hlboká recesia, ak dôjde k zastaveniu dovozu ruského plynu a ropy

4.4 2022 11:56

BERLÍN – Nemecku hrozí hlboká recesia, ak dôjde k zastaveniu dovozu alebo dodávok ruského plynu a ropy. Upozornila na to v pondelok popredná nemecká banková lobistická skupina BDB.

Otvor článok

V bratislavskej MHD došlo k bitke

4.4 2022 12:24

BRATISLAVA – Počas víkendu došlo v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) k bitke. Prípad vyšetrujú policajti prvého bratislavského okresu. Informovala o tom Silvia Šimková z oddelenia komunikácie a prevencie Policajného zboru v Bratislave.

Otvor článok

Kremeľ odmietol obvinenia z toho, že jeho jednotky zabíjali v Buči civilistov

4.4 2022 12:38

MOSKVA - Kremeľ v pondelok kategoricky odmietol akékoľvek obvinenia z toho, že ruské sily sú zodpovedné za zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pritom spochybnil pravosť záberov, ktoré zachytávajú telá civilistov ležiace na uliciach. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

Otvor článok

V Kremli uviedli, prečo zaviedli platby za plyn v rubľoch

4.4 2022 12:39

PETROPAVLOVSK-KAMČATSKIJ – Ruské úrady sa rozhodli previesť platby za plyn s nepriateľskými krajinami na ruble, aby si zabezpečili obchod, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v relácii Moskva.Kremeľ.Putin na televíznom kanáli Rusko 1.

Otvor článok

Putin zablahoželal Orbánovi k volebnému výsledku

4.4 2022 12:56

MOSKVA/BUDAPEŠŤ- Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal v pondelok maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi k víťazstvu vládneho bloku strán Fidesz-KDNP v nedeľňajších parlamentných voľbách.

Otvor článok

Jim Carrey má v pláne užiť si svoj dôchodok

4.4 2022 13:34

Komediálny herec Jim Carrey v rozhovore povedal, že odchod do dôchodku po svojom najnovšom filme myslí „celkom vážne“.

Otvor článok

Tréner Juventusu Allegri oznámil po prehre s Interom vypadnutie z boja o titul

4.4 2022 13:54

TURÍN – Taliansky gigant sa trápi aj naďalej. Po včerajšej ligovej prehre Juventusu 0:1 s Interom Milánom sa podľa trénera Massimiliana Allegriho jeho zverencom rozplynul sen o majstrovskom titule. Ide tak o ďalšiu nepríjemnú facku pre slávne mužstvo v rozmedzí niekoľkých dní.

Otvor článok

Starostku ukrajinského mesta našli zavraždenú v plytkom hrobe pri Kyjeve

4.4 2022 14:03

MOTYŽYN - Starostku dediny Motyžyn, jej manžela i syna zabili a pochovali v plytkom hrobe blízko hlavného mesta Kyjev, uviedol v pondelok poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko. Ukázal pritom telá obetí, ktoré boli čiastočne zasypané pieskom. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Otvor článok

Muž si dal vpichnúť 90 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Prezradil dôvod!

4.4 2022 14:22

BERLÍN - Nemenovaný muž z mesta Magdeburg na východe Nemecka dostal počas niekoľkých mesiacov približne 90 dávok vakcín v rôznych očkovacích centrách v spolkovej krajine Sasko predtým, ako ho v apríli zadržala polícia.

Otvor článok

Prichádza ďalšie uvoľnenie opatrení. Čo už nebudeme musieť robiť?

4.4 2022 15:16

BRATISLAVA - Slováci sa dočkajú väčšej slobody. Odborníci však naďalej upozorňujú, že situáciu netreba podceňovať.

Otvor článok

Šimečka označil víťazstvo Orbána za zlú správu aj pre Slovensko

4.4 2022 15:29

BRATISLAVA - Výsledok maďarských parlamentných volieb označil podpredseda europarlamentu Michal Šimečka za veľmi zlú správu pre Maďarsko, Európsku úniu a aj pre Slovensko. Voľby podľa jeho slov neboli slobodné. Dodal tiež, že maďarského premiéra Viktora Orbána treba izolovať aj regionálne.

Otvor článok

Elon Musk získal podiel v Twitteri. O koľko si prilepšil?

4.4 2022 16:04

SAN FRANCISCO - Musk bol jednou z najväčších osobností na Twitteri a pravidelne sa na platforme dostával do problémov.

Otvor článok

Ruský novinár Safronov obvinený z vlastizrady považuje svoj proces za absurdný

4.4 2022 16:53

MOSKVA - Moskovský súd začal v pondelok pojednávať v kauze známeho ruského novinára Ivana Safronova, ktorému za obvinenie z vlastizrady hrozí až 20 rokov väzenia. Safronov pred súdom vyhlásil, že sa necíti byť vinný, informovala agentúra AFP.

Otvor článok

Prokurátori odmietli tvrdenia o manipulácii trestných konaní

4.4 2022 17:03

BRATISLAVA - Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa dôrazne ohradili voči tvrdeniam o údajných manipuláciách v trestnom konaní. Upozorňujú, že im čelia viac ako rok a ich hlavným cieľom má byť podľa nich spochybnenie zákonnosti trestných stíhaní.

Otvor článok

Marika Gombitová zrušila koncerty

4.4 2022 17:20

BRATISLAVA - Legendárna speváčka sa mala v máji predstaviť v Bratislave a Košiciach. Napokon sa tak nestane.

Otvor článok

Hrdina z filmu Hotel Rwanda sa dozvedel verdikt súdu

4.4 2022 18:08

KIGALI - Paula Rusesabagina (67) v septembri 2021 uznali vinným v ôsmich bodoch obžaloby súvisiacich s terorizmom a činnosťou organizácie, ktorá vystupovala proti rwandskému prezidentovi Paulovi Kagamemu. Súd ho odsúdil na 25 rokov väzenia.

Otvor článok

Milan Krajniak zakročil proti zdražovaniu. Kto dostane pomoc?

4.4 2022 18:41

BRATISLAVA - Slovensko využije všetky možnosti, ktoré ponúka európska legislatíva, aby sme regulovali ceny energií. Po pondelkovom rokovaní tripartity to vyhlásil minister práce Milan Krajniak (Sme rodina), podľa ktorého sa na tom zhodli so sociálnymi partnermi.

Otvor článok

Zuzana Čaputová sa poďakovala za oslobodenie Bratislavy. Pridala silnú výzvu!

4.4 2022 19:41

BRATISLAVA - Prezidentka SR si dnes pripomenula 77. výročie oslobodenia Bratislavy.

Otvor článok

Zvrat v úmrtí českého miliardára Petra Kellnera. Po páde vrtuľníka bol nažive!

4.4 2022 20:31

BRATISLAVA - Podľa najnovších informácií podnikateľ vlani v marci prežil samotný pád vrtuľníka. Zomrel počas čakania na pomoc.

Otvor článok

Jaroslav Naď privítal Strategický kompas EÚ. Čo nám prinesie?

5.4 2022 06:00

BRATISLAVA - Strategický kompas EÚ a bezpečnostná situácia v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine boli hlavnými témami pondelkového stretnutia ministra obrany SR Jaroslava Naďa (OĽaNO) s veľvyslancami členských štátov Európskej únie (EÚ) na pôde rezortu obrany.

Otvor článok

Zelenskyj bude mať príhovor v Bezpečnostnej rade OSN, oznámila Británia

5.4 2022 06:13

NEW YORK – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bude mať v utorok príhovor na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN, ktoré bude venované konfliktu v jeho krajine, oznámila britská diplomatická misia.

Otvor článok

Pred 80 rokmi ušla z Ukrajiny pred inváziou Nemcov, ako 98-ročná je zas na úteku

5.4 2022 06:31

FRANKFURT NAD MOHANOM/KYJEV – Pred ôsmimi desaťročiami ušla Raisa Valiuškevyčová z Ukrajiny pred inváziou nacistického Nemecka a dnes je táto 98-ročná žena, ktorá prežila holokaust, znova na úteku - tentoraz našla útočisko v Nemecku.

Otvor článok

Starosta Kyjeva vyzval ľudí, ktorí ušli, aby sa ešte nevracali

5.4 2022 06:56

KYJEV – Starosta Kyjeva Vitalij Kličko v pondelok vyzval obyvateľov ukrajinského hlavného mesta, ktorí ušli pred konfliktom, aby sa do mesta „ešte aspoň týždeň nevracali“. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Otvor článok

Žiaci budú od utorka do štvrtka maturovať v náhradnom termíne

5.4 2022 07:15

BRATISLAVA – Žiaci, ktorí neabsolvovali od 15. do 18. marca externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky, budú od utorka do štvrtka (7. 4.) maturovať v náhradnom termíne.

Otvor článok

Z pokladov Biblie: Štyri veci, na ktoré by sme mali pamätať, keď sa chystáme urobiť rozhodnutie

5.4 2022 07:37

Jáj, či sme sa len všetci napočúvali, aké nesmierne podstatné je správne sa rozhodovať. Pravdaže, vieme to i bez večného pripomínania, sme predsa tvory s rozumami, a tak si i sami dokážeme vypočítať, prečo je jediná voľba hodná pozastavenia sa a prečo si zaslúži viac ako prehliadnutie.

Otvor článok

Rusko odpovie na vyhostenie svojich diplomatov rovnako, uviedol exprezident Medvedev

5.4 2022 07:54

MOSKVA – Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev v pondelok uviedol, že jeho krajina nepociťuje žiadne následky vyhostenia svojich diplomatov z rôznych európskych štátov, a naznačil, že Rusko bude reagovať tak isto. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Vyšší záujem o zbrojné preukazy je podobným javom pri každej kríze

5.4 2022 08:57

BRATISLAVA – Vyšší záujem o zbrojné preukazy a strelecké kurzy, ako je tomu v súčasnosti na Slovensku od vypuknutia vojny na Ukrajine, je podobným javom ako pri každej kríze. Pre TASR to uviedol predseda Združenia vlastníkov strelných zbraní Slovenska Legis Telum Ľudovít Miklánek.

Otvor článok

Družicové snímky dokazujú prítomnosť tiel civilistov v Buči už niekoľko týždňov

5.4 2022 09:24

WASHINGTON – Satelitné snímky zverejnené v pondelok zjavne vyvracajú tvrdenia Ruska, že mŕtve telá v civilnom oblečení sa v Buči pri Kyjeve objavili až po ústupe ruských jednotiek z tohto zdevastovaného ukrajinského mesta. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na zistenia americkej spoločnosti Maxar, zaoberajúcej sa kozmickými technológiami.

Otvor článok

KĽDR použije jadrové zbrane, ak ju napadne J. Kórea, uviedla Kimova sestra

5.4 2022 10:01

PCHJONGJANG – Severná Kórea je proti vojne, no použije svoje jadrové zbrane v prípade, ak ju Južná Kórea napadne. Vyhlásila to v utorok Kim Jo-džong - vplyvná sestra severokórejského lídra Kim Čong-una. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.