Starostku ukrajinského mesta našli zavraždenú v plytkom hrobe pri Kyjeve

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 14:03 • 2 min
Starostku ukrajinského mesta našli zavraždenú v plytkom hrobe pri Kyjeve

MOTYŽYN - Starostku dediny Motyžyn, jej manžela i syna zabili a pochovali v plytkom hrobe blízko hlavného mesta Kyjev, uviedol v pondelok poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko. Ukázal pritom telá obetí, ktoré boli čiastočne zasypané pieskom. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Od stiahnutia ruských jednotiek z miest a dedín v okolí ukrajinskej metropoly Kyjev do týchto oblastí prichádza ukrajinská armáda a ukazuje novinárom telá, o ktorých tvrdí, že sú civilné obete zabité ruskými vojakmi, zničené domy i vypálené vozidlá.

 

Agentúra Reuters nebola schopná nezávisle overiť, kto zabil rodinu, ktorá sa nachádzala v plytkom hrobe pri Motyžyne západne od Kyjeva. Moskva odmietla tvrdenia, že zámerne cieli na civilistov a podobné správy o zabíjaní sú podľa nej „zinscenované" s cieľom pošpiniť meno Ruska.

 

img

 

„Boli tu ruskí okupanti. Mučili a zavraždili celú rodinu starostky," povedal Heraščenko. Obete pritom identifikoval ako Oľhu Suchenkovú, jej manžela Ihora a syna Oleksandra, píše Reuters.

 

„Okupanti mali podozrenie, že spolupracujú s našou armádou a uvádzajú nám miesta, kam zacieliť naše delostrelectvo. Táto zberba mučila, masakrovala a zavraždila celú rodinu. Budú za to zodpovedať," dodal

.

Reportér agentúry Reuters videl telá v lese na okraji dediny Motyžyn v blízkosti jednej farmy, ktorá bola úplne zničená. V blízkosti bolo vidieť zhorený traktor a jedna z pochovaných obetí mala prelepenú hlavu. V studni neďaleko vypálenej farmy sa nachádzalo ďalšie telo muža, ktoré sa zdalo byť zviazané, píše Reuters.

 

V súvislosti s úmrtiami civilistov na Ukrajine vrátane dôkazov o zviazaných obetiach zastrelených zblízka a masovým nájdeným v oblasti, z ktorej sa stiahli ruské jednotky, v pondelok vypuklo celosvetové pobúrenie, pripomína Reuters.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies