Žiaci budú od utorka do štvrtka maturovať v náhradnom termíne

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 07:15 • 2 min
Žiaci budú od utorka do štvrtka maturovať v náhradnom termíne

BRATISLAVA – Žiaci, ktorí neabsolvovali od 15. do 18. marca externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky, budú od utorka do štvrtka (7. 4.) maturovať v náhradnom termíne.

slovakia

left justify in out

Maturovať nebudú plošne na všetkých školách, ale len na vybraných školách, ktorých zoznam je zverejnený na webe Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). V utorok sa bude podľa NÚCEM v náhradnom termíne maturovať z predmetov slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra, o deň neskôr (6. 4.) z cudzích jazykov. Vo štvrtok z predmetov matematika a slovenský jazyk a slovenská literatúra.

 

Z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre TASR koncom marca uviedli, že zo slovenského jazyka a literatúry je na náhradný termín prihlásených 454 žiakov, z matematiky 65. Na náhradný termín je prihlásených aj 12 študentov z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra, desať z predmetu maďarský jazyk.

 

V rámci cudzieho jazyka má najviac študentov absolvovať maturitnú skúšku v náhradnom termíne z anglického jazyka. Na úrovni C1 ide o 32 žiakov, na úrovni B2 169 žiakov a na úrovni B1 ich má maturovať 229. Náhradný termín z nemeckého jazyka má využiť dokopy 35 žiakov, najviac (21) na úrovni B1. Na náhradný termín maturitnej skúšky z ruského jazyka je prihlásených 17 žiakov.

 

img

 

Študenti na Slovensku absolvovali testy a slohové práce v rámci maturitnej skúšky od 15. do 18. marca. V tomto školskom roku je na maturitu prihlásených 40 390 žiakov. Opravný termín písomných maturít sa uskutoční od 5. do 8. septembra.

 

Možno vás zaujme: Starosta Kyjeva vyzval ľudí, ktorí ušli, aby sa ešte nevracali



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies