Elon Musk získal podiel v Twitteri. O koľko si prilepšil?

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 16:04 • 2 min
Elon Musk získal podiel v Twitteri. O koľko si prilepšil?

SAN FRANCISCO - Musk bol jednou z najväčších osobností na Twitteri a pravidelne sa na platforme dostával do problémov.

slovakia

left justify in out

Šéf spoločnosti Tesla Elon Musk získal podiel vo výške 9,2 % v sociálnej platforme Twitter a stal sa jej najväčším akcionárom. Vypláva to z údajov americkej Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC). TASR o tom informuje na základe správ AFP a Bloomberg.

 

img

 

Akcie Twitteru v reakcii na túto správu vzrástli počas ranného obchodovania v USA o 26 %. Musk tak vlastní takmer 73,5 milióna akcií Twitteru v hodnote približne 2,89 miliardy USD (2,61 miliardy eur) na základe záverečnej ceny akcií Twitteru v piatok (1. 4.) na burze v New Yorku.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ Netky navštívili slovenský pavilón na Expo Dubaj. Pozrite si exkluzívnu prehliadku!

 

Musk v uplynulých mesiacoch kritizoval Twitter, ktorý podľa neho podkopáva demokraciu tým, že nedodržiava zásady slobody slova. Minulý mesiac na Twitteri oslovil svojich viac ako 80 miliónov sledovateľov a spýtal sa ich, či Twitter dodržiava slobodu prejavu. Po tom, ako vyše 70 % z nich odpovedalo nie, sa ich spýtal, či je potrebná nová platforma, a naznačil, že vážne uvažuje o vybudovaní novej platformy sociálnych médií.

 

img

Parag Agrawal

 

Oznámenie o získaní podielu bude ďalším veľkým testom pre nového generálneho riaditeľa Twitteru Paraga Agrawala, ktorý nahradil Jacka Dorseyho po tom, ako v novembri nečakane odstúpil.

 

Agrawal sa zaviazal zvýšiť zodpovednosť, rýchlejšie rozhodovať a napredovať tiež rýchlejšie pri vytváraní nových produktov. Spoločnosť si stanovila ambiciózne ciele rastu vrátane zvýšenia ročného príjmu na 7,5 miliardy USD a dosiahnutia 315 miliónov denných užívateľov do konca roku 2023.

 

Možno vás zaujme: Tesla zastavila výrobu v Šanghaji. Aký má dôvod?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona