Zvrat v úmrtí českého miliardára Petra Kellnera. Po páde vrtuľníka bol nažive!

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 20:31 • 2 min
Zvrat v úmrtí českého miliardára Petra Kellnera. Po páde vrtuľníka bol nažive!

BRATISLAVA - Podľa najnovších informácií podnikateľ vlani v marci prežil samotný pád vrtuľníka. Zomrel počas čakania na pomoc.

slovakia

left justify in out

Správu priniesol portál Anchorage Daily News s odvolaním sa na vyšetrovanie federálneho súdu v meste Anchorage. Okrem neho údajne prežil pád aj horský vodca Gragory Harms, ktorý napokon tiež zomrel.  V dokumentoch však neuviedli príčinu ich smrti a ani to, či by prežili, ak by prišla pomoc skôr. 

 

 

Stroj sa zrútil  27. marca 2021 pri ľadovci Knik. Tragickú udalosť neprežili ani snowboardista Benjamin Larochaix, pilot Zachary Russell a druhý horský vodca Sean McManamy. Ako jediný zostal nažive bývalý český reprezentant v snowboardingu David Horváth, ktorý bol nejaký čas v nemocnici a prišiel o všetky prsty na ľavej ruke a niekoľko prstov na pravej ruke. Dôvodom bolo dlhé čakanie na záchranu v mraze. V oblasti bolo v tom čase mínus 10 stupňov Celzia. 

 

Horváth zažaloval firmu Soloy Helicopters, ktorá prevádzkovala vrtuľník. Vyhlásil, že medzi posledným signálom stroja a upozornením záchranárov prešlo približne dve a pol hodiny. 

 

Prečítajte si tiež: Hrdina z filmu Hotel Rwanda sa dozvedel verdikt súdu

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies