Prokurátor podal návrh na väzbu pre Makóa a Beňu

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 11:11 • 2 min
Prokurátor podal návrh na väzbu pre Makóa a  Beňu

BRATISLAVA - Prokurátor podal návrh na väzbu pre bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

slovakia

left justify in out

Návrh podal prokurátor v pondelok na Okresný súd Bratislava III. Polícia zadržala Ľudovíta M. pre krivú výpoveď a prísahu. Borisa B. pre krivé obvinenie, prísahu a výpoveď. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír P. a podnikateľ Zoroslav K.

 

img

 

Bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Makóa a exnámestníka SIS Beňu zadržali v sobotu ráno. Vec dozoruje Krajská prokuratúra Bratislava, ktorá sa už do vojny silových zložiek zapojila aj v minulosti, keď navrhla väzbu pre štyroch vyšetrovateľov NAKA na čele s Jánom Čurillom. V ich prípade malo ísť o manipuláciu s vyšetrovaním, no Krajský súd povedal, že ich väzba je neopodstatnená. Najnovšie Makóa a Beňu stíhajú pre krivé obvinenie a výpoveď v prípade bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského, nominanta Sme rodina.

 

img

 

Vec vyšetruje Úrad špeciálnej prokuratúry a má byť už na konci. Pčolinského usvedčujú z toho, že si mal rozdeliť úplatok 40-tisíc eur za to, že zastaví odpočúvanie zo strany SIS na konkurzného právnika Zoroslava Kollára. K činu sa priznáva Boris Beňa, ktorý bol námestníkom SIS. Pčolinský hovorí, že je nevinný a žiadny úplatok nezobral.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies