Rusko odpovie na vyhostenie svojich diplomatov rovnako, uviedol exprezident Medvedev

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 07:54 • 2 min
Rusko odpovie na vyhostenie svojich diplomatov rovnako, uviedol exprezident Medvedev

MOSKVA – Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev v pondelok uviedol, že jeho krajina nepociťuje žiadne následky vyhostenia svojich diplomatov z rôznych európskych štátov, a naznačil, že Rusko bude reagovať tak isto. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medvedev bol prezidentom Ruska v rokoch 2008-2012 a teraz za pôsobenia Vladimira Putina v prezidentskom úrade je podpredsedom bezpečnostnej rady. V odkazovej aplikácii Telegram Medvedev napísal, že „každý pozná odpoveď: bude symetrická a ničivá pre dvojstranné vzťahy“.

 

 

Jeho vyjadrenia nasledovali po tom, čo Nemecko v pondelok vyhostilo 40 ruských diplomatov a Litva vyhostila ruského veľvyslanca, a zároveň oznámila, že povolá do vlasti svojho ambasádora v Moskve. Ako Litva vysvetlila, robí to v súvislosti s ruskou vojenskou agresiou na Ukrajine vrátane „hrôzostrašného masakru“ v meste Buča. Aj Francúzsko v pondelok informovalo, že vyhostí „množstvo“ ruských diplomatov.

 

Možno vás zaujme: Zelenskyj bude mať príhovor v Bezpečnostnej rade OSN, oznámila Británia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies