Orbán kladie maďarské záujmy na prvé miesto, vyhlásil Robert Fico

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 11:03 • 2 min
Orbán kladie maďarské záujmy na prvé miesto, vyhlásil Robert Fico

BRATISLAVA – Maďarský premiér Viktor Orbán kladie vo svojej politike maďarské záujmy na prvé miesto a nenechal zatiahnuť Maďarsko do konfliktu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

V reakcii na výsledok maďarských parlamentných volieb to vyhlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico. Orbán podľa neho „veľmi jasne“ vsadil na suverenitu a prosperitu Maďarska. „Blahoželám Maďarsku k volebným výsledkom. Vôbec ma neprekvapili. Napriek tomu, že som hodnotovo na opačnom brehu ako Viktor Orbán, počas vládnutia Smeru-SD sme spoločne garantovali stabilitu slovensko-maďarských vzťahov, ktoré už nie sú predmetom slovenského vnútropolitického súperenia,“ skonštatoval na sociálnej sieti Fico.

 

img

 

V nedeľu (3. 4.) sa v Maďarsku konali parlamentné voľby. Maďarský premiér Viktor Orbán zostane vo funkcii ďalšie štyri roky. Jeho vládny blok strán Fidesz-KDNP, ktorý je pri moci od roku 2010, dosiahol víťazstvo a podľa doterajších výsledkov smeruje k dvojtretinovej väčšine v parlamente.

 

Možno vás zaujme: Prinášame posun v pomoci rómskym deťom v školách, uviedol minister školstva



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies