Muž si dal vpichnúť 90 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Prezradil dôvod!

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 14:22 • 2 min
Muž si dal vpichnúť 90 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Prezradil dôvod!

BERLÍN - Nemenovaný muž z mesta Magdeburg na východe Nemecka dostal počas niekoľkých mesiacov približne 90 dávok vakcín v rôznych očkovacích centrách v spolkovej krajine Sasko predtým, ako ho v apríli zadržala polícia.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný Nemec sa dal zámerne zaočkovať proti ochoreniu, aby mohol predávať sfalšované očkovacie preukazy s pravými číslami šarží vakcín ľuďom, ktorí sami odmietajú vakcináciu. 

 

img

 

Úrady muža vyšetrujú pre neoprávnené vydávanie očkovacích preukazov a falšovanie dokladov, píšu AP a DPA. Prichytili ho vo vakcinačnom stredisku v meste Eilenburg v nemeckej spolkovej krajine Sasko, keď sa už druhý deň za sebou dostavil na očkovanie. Polícia mu zhabala niekoľko čistých očkovacích preukazov a začala trestné konanie.

 

Prečítajte si tiež: Ako sa bude vyvíjať pandémia v roku 2022? WHO zverejnila možné scenáre

 

Bezprostredne nebolo jasné, aký vplyv malo približne 90 dávok vakcín proti koronavírusovému ochoreniu COVID-19 od rôznych výrobcov na zdravie muža.

 

img

 

Nemecká polícia v uplynulých mesiacoch uskutočnila mnoho razií v súvislosti s falšovaním očkovacích pasov. Mnohí „popierači“ ochorenia sa odmietajú dať v Nemecku zaočkovať, ale zároveň chcú mať žiadané COVID pasy, ktoré im výrazne uľahčujú prístup do verejného života aj na miesta, ako sú reštaurácie, kiná, divadlá, kúpaliská alebo pracoviská.

 

Nemecko už niekoľko týždňov zaznamenáva vysoký počet nakazených. Platnosť mnohých opatrení na potlačenie pandémie sa skončila minulý týždeň v piatok. Rúška už nie sú povinné v obchodoch s potravinami, stále ich však vyžadujú vo verejnej doprave. Vo väčšine škôl v Nemecku už žiaci tiež nemusia nosiť rúška.

 

img

 

Tamojšie zdravotnícke úrady v nedeľu hlásili vyše 74 000 nových prípadov nákazy za jediný deň. Celkovo zomrelo v Nemecku v súvislosti s COVID-19 už 130 029 ľudí.

 

Možno vás zaujme: Poliaci môžu odložiť rúška!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies