Morawiecki vyzval na vyšetrovanie „genocídy" na Ukrajine

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 11:55 • 2 min
Morawiecki vyzval na vyšetrovanie „genocídy" na Ukrajine

VARŠAVA - Poľský premiér Mateusz Morawiecki v pondelok vyzval na medzinárodné vyšetrovanie "genocídy", ktorej sa dopúšťajú ruské jednotky na Ukrajine. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Navrhujeme medzinárodnú komisiu na vyšetrovanie týchto zločinov genocídy," povedal Morawiecki v súvislosti so zjavným zabíjaním civilistov v ukrajinských mestách - vrátane mesta Buča v blízkosti ukrajinskej metropoly Kyjev.

 

img

 

V ukrajinskom meste Buča sa doteraz našlo až 340 tiel. Ide zrejme o výsledok „masakry", ktorú majú na svedomí ruské jednotky. V pondelok to napísala agentúra DPA s odvolaním sa na informácie denníka Ukrajinská pravda (UP).

 

 

Ukrajinská prokuratúra nariadila pitvu tiel s cieľom pochopiť kontext zločinov. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil ruské jednotky z genocídy. Moskva tieto obvinenia odmieta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies