Vo štvrťfinále to bola jasná záležitosť favorita

NETKY.SK • 3 Január 2019, 08:31 • 2 min
Vo štvrťfinále to bola jasná záležitosť favorita

VANCOUVER - Naši chlapci sa lúčia so šampionátom MS do 20 rokov po vysokej štvrťfinálovej prehre 3:8 s favorizovaným Ruskom. Zverenci trénera Ernesta Bokroša tak na turnaji obsadili konečné 8. miesto. Za najlepšieho hráča v zápase na slovenskej strane vyhlásili obrancu Michala Ivana. Medzi trojicu najlepších hráčov SR na turnaji sa dostali brankár Samuel Hlavaj spolu s obrancom Martinom Fehérvárym a útočníkom Adamom Liškom.

slovakia

left justify in out

Prvú šancu v zápase mali Slováci, konkrétne Kukuča, tomu sa však nepodarilo prekonať Kočetkova. Po opatrnejšom úvode však Rusi v rozmedzí od 6. do 8. minúty strelili tri góly. Presadili sa po dôraze pred bránkou, pričom využili aj svoje individuálne zručnosti. Hlavaja nahradil v bránke Sklenár, ten však už v 11. minúte ťahal puk zo svojej siete. Slováci mohli odpovedať po šanciach Ružičku a Romana, ale ruský brankár podržal svoj tím. V závere tretiny zachránila Sklenára žŕdka po strele Slepca.

 

img

 

V úvode druhej tretine mal tým Ernesta Bokroša k dispozícii presilovú hru, ale takmer v nej inkasovali po akcii Šena. V 27. minúte však Rusi opäť zatlačili Slovákov. Ruský kapitán strelil v závere druhého dejstva počas presilovky aj svoj druhý gól a hneď po ňom Slepec zvýšil už na hrozivých 7:0.

Pri hre 4 na 4 do protiútoku vyrazili Ivan s Fehérvárym a kapitán SR prekonal Kočetkova. Rusi však odpovedali gólovou akciou Morozova, ktorý zvýšil na 8:1. Záver patril Slovákom. Najskôr sa krásnou strelou presadil Miloš Roman a bodku za duelom i účasťou na MS dal Michal Ivan.

 

Napriek vysokej prehre Slovenska celá hala postojačky ďakovala nášmu mužstvu po konci zápasu.

 

"V prvom rade musím povedať, že nás táto prehra i výsledok veľmi mrzia. Dva dni sme sa na štvrťfinále pripravovali, žiaľ, začiatok zápasu sme nezachytili. Z prvých šiestich striel sme dostali tri góly, z prvých desiatich štyri. Myslím si, že to poznamenalo aj celkový výkon viacerých hráčov."

 

"Druhá tretina sa skončila 0:3, čo už bolo pre nás všetkých veľmi deprimujúce. Stále sme však nabádali chlapcov, aby hrali za seba a aspoň poslednú tretinu sme vyhrali 3:1," vyjadril sa po zápase tréner SR Ernest Bokroš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies