Situácia na cestách v tatranskom regióne je mimoriadne komplikovaná

NETKY.SK • 3 Január 2019, 12:47 • 2 min
Situácia na cestách v tatranskom regióne je mimoriadne komplikovaná

POPRAD - Tamojší cestári majú čo robiť, aby vozovku udržali prejazdnú na všetkých miestach, v teréne je momentálne všetka dostupná technika. Situácia v doprave je mimoriadne skomplikovaná pre sneženie a silný vietor. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla

slovakia

left justify in out

Za uplynulých 24 hodín napadlo do 30 centimetrov nového snehu a sneženie je sprevádzané silným vetrom, čo spôsobuje okamžité zafúkavanie ciest a tvorbu snehových jazykov a závejov. Za 24 hodín cestári v regióne prepluhovali takmer 6000 kilometrov ciest, 1400 kilometrov posypali kamenivom a 1800 kilometrov upravili soľou. Vo výkone bolo 21 mechanizmov, ktoré ostávajú v teréne aj naďalej, keďže nepriaznivé počasie pretrváva.

 

"Očakávame, že so snehom a vetrom budeme bojovať počas celého dňa aj noci. Podľa predpovede sa počasie upokojí až v piatok 4. januára v ranných hodinách,“ doplnil Barilla.

 

img

 

Na mnohých miestach dochádza k zafúkavaniu vozovky a je problém tieto cesty udržať prejazdné. Cesta medzi Štrbou a Šuňavou, je od včerajších hodín naďalej neprejazdná.

Najväčšie problémy sú na cestách Poprad – Starý Smokovec, Poprad – Veľký Slavkov – Nová Lesná, Poprad – Spišský Štvrtok, Veľká Lomnica – Stará Lesná, v Kežmarskom okrese najmä na cestách Kežmarok – Stráne pod Tatrami, Kežmarok – Mlynčeky, Spišská Belá – Tatranská Kotlina a Slovenská Ves – Výborná – Lendak. V okrese Levoča sú to hlavne úseky medzi Levočou a horským priechodom Branisko, tak isto smerom na Nemešany, Levočské vrchy, a tiež smerom na Uložu, Vyšné a Nižné Repaše a Olšavicu.

Fúka a sneží v celom regióne, takže cestári majú čo robiť, aby cesty udržali zjazdné. Šéf podtatranských cestárov zdôraznil, že v teréne je všetka dostupná technika, avšak pri takomto počasí nie je možné udržať všetky cesty vo výbornom stave.

 

"V tomto prípade následky zimy najmä zmierňujeme, aj keď naše sypače prejdú nejakým úsekom, tak za 10 – 15 minút sú tieto cesty opäť zafúkané snehom. Vyzývam vodičov k trpezlivosti a opatrnosti a aby prispôsobili svoju jazdu aktuálnym podmienkam,“ upozornil Barilla.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies