Do štvrtka bude v okolí Tatier veterno, niektoré okresy potrápi sneh

NETKY.SK • 2 Január 2019, 15:35 • 2 min
Do štvrtka bude v okolí Tatier veterno, niektoré okresy potrápi sneh

BRATISLAVA – Do štvrtka 3. januára bude v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad fúkať silný vietor najmä na horách, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 – 160 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu druhého stupňa, platí do štvrtka do 12.00 h. Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách platí pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Žilina a Martin.

 

Meteorológovia upozornili aj na sneženie, výstraha prvého stupňa platí pre viaceré okresy Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 30 až 40 centimetrov nového snehu.

 

 

V okresoch najmä na severe krajiny sa očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uviedli meteorológovia s tým, že výskyt tohto javu je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, avšak môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies