USA očakávajú od Brazílie podporu pri riešení venezuelskej krízy

NETKY.SK • 3 Január 2019, 10:06 • 2 min
USA očakávajú od Brazílie podporu pri riešení venezuelskej krízy

BUENOS AIRES - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo oznámil, že Spojené štáty očakávajú od novej brazílskej krajne pravicovej vlády podporu pre svoj postup pri riešení politickej a hospodárskej krízy vo Venezuele. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pompeo a brazílsky prezident Jair Bolsonaro diskutovali o možnostiach, ako posilniť spoluprácu v oblasti bilaterálnych a regionálnych úloh vrátane posilnenia demokratickej vládnej moci a ľudských práv vo Venezuele, na Kube a v Nikarague.

 

img

minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo

 

Bolsonaro v oblasti zahraničnej politiky zastáva podobné názory ako americký prezident Donald Trump, čo zahŕňa aj kritiku ľavicového režimu vo Venezuele.

S Pompeom hovorili spoločne aj o posilnení hospodárskych vzťahov.

Venezuela zápasí s vážnou hospodárskou krízou, ktorá spôsobila nedostatok liekov a potravín. Od roku 2015 sa z krajiny odsťahovalo viac ako tri milióny obyvateľov, čo je problém aj pre susedné krajiny, ktoré sa musia vyrovnať s prívalom utečencov.

 

img

Brazílsky prezident  Jair Bolsonaro a jeho manželka Michelle Bolsonarová mávajú z auta po zložení prezidentského sľubu v Brazílii 1. januára 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies