Keňa zavádza prísnejšie pravidlá na prepravu nosorožcov

NETKY.SK • 2 Január 2019, 16:59 • 2 min
Keňa zavádza prísnejšie pravidlá na prepravu nosorožcov

BRATISLAVA – Situácia s prepravou tohto mohutného zvieraťa bola už v tejto oblasti alarmujúca, a preto vláda pristúpila k zavedeniu opatrení, ktoré by mali zabrániť úmrtiam nosorožcov počas premiestňovania.

slovakia

left justify in out

Opatrenia boli zavedené z dôvodu stále sa zvyšujúcich zásahov veterinárov pri liečení chorých a imobilných zvierat, poškodení monitorovacích zariadení či vytvorení prírodných rezervácii pre nosorožce. Patrí sem ale aj ochrana obyvateľstva a to konkrétne ochrana zraniteľných skupín (matky, deti), ktoré by mohli byť napadnuté.

 

"Cieľom opatrenia je zabezpečiť premiestňovanie nosorožcov výhradne s pomocou osvedčených postupov," vyjadril sa výkonný riaditeľ Kenskej divokej zveri (KWS) Charles Musyoki.

 

 

Za mesiac júl stratila Keňa 11 nosorožcov, ktoré boli premiestnené do národných parkov v Nairobi a Lake Nukuru. Vyšetrovanie odhalilo, že 10 ich zahynulo kvôli dehydratácii a 1 bol napadnutý levom. Podľa údajov KWS mal však štát na východe Afriky koncom minulého roku 1258 nosorožcov. Sú ohrozené jednak zmenami podnebia, stratami lesného porastu spôsobených rozšírením ľudských osád, či v neposlednom rade je to vo veľkom rozšírenie pytliactva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies