Slovenská pošta vydala známku 'Predsedníctvo Slovenska v OBSE'

NETKY.SK • 3 Január 2019, 15:33 • 2 min
Slovenská pošta vydala známku 'Predsedníctvo Slovenska v OBSE'

BRATISLAVA - Slovenská pošta (SP) vydáva poštovú známku "Predsedníctvo Slovenska v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)".

slovakia

left justify in out

Jej motívom známky je dáždnik vytvorený zo severnej pologule Zeme, na ktorej sa nachádzajú členské štáty OBSE a symbolizuje ochranu pred nepriaznivými vplyvmi ohrozujúcimi bezpečnosť.

 

O tom informovala špecialistka pre styk s verejnosťou SP Eva Rovenská.

 

Súčasne s poštovou známkou sa vydáva obálka prvého dňa, tzv. FDC (First Day Cover) s dátumom 2.1.2019 a domicilom mesta Bratislava.

 

"Motívom prítlače sú ruky skladajúce mozaiku loga organizácie OBSE na pozadí zemegule a motívom pečiatky obálky sú navzájom spojené ruky FDC symbolizujúce súdržnosť a vzájomnú spoluprácu,” priblížila Rovenská s tým, že autorom grafického dizajnu poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Adrian Ferda.

 

Podľa Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR predstavuje historicky prvé predsedníctvo v OBSE pre Slovensko jednu z najväčších diplomatických výziev v modernej histórii.

 

"Po celý rok budeme udávať tón združeniu bezmála šesťdesiatich krajín na troch kontinentoch. Nosnými témami slovenského predsedníctva je predchádzanie konfliktom, posilnenie multilateralizmu a v centre pozornosti sú i samotní ľudia žijúci v priestore OBSE," uviedol rezort zahraničia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies