V Bratislave pribudne ďalšie miesto s bezplatnou wifi

NETKY.SK • 3 Január 2019, 13:11 • 2 min
V Bratislave pribudne ďalšie miesto s bezplatnou wifi

BRATISLAVA - V parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste bude bezplatná wifi. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger, okrem parku už môžu ľudia v súčasnosti využívať wifi zdarma na miestnom úrade na Junáckej ulici.

slovakia

left justify in out

Nové Mesto ako jedna z troch mestských častí Bratislavy bolo úspešné v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU.

 

"Na zriadenie bezplatnej wifi sme získali dotáciu 15-tisíc eur. Aj vďaka tomu tak môžeme Novomešťanom a návštevníkom našej mestskej časti poskytnúť ďalšie bezplatné pripojenie,“ uviedol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

 

img

 

Ako ďalej dodal, park na Račianskom mýte je vyhľadávané miesto, ktoré mnoho ľudí využíva na oddych a relax, rodiny s deťmi tu trávia čas na detskom ihrisku, preto voľba padla prirodzene na neho.

V súčasnosti sa pripravuje zmluva, po jej podpise má mestská časť na základe podmienok Európskej komisie osemnásť mesiacov na to, aby projekt uskutočnila. Počas tejto doby novomestská samospráva na základe konzultácií s občanmi vyberie aj ďalšie miesta, kde bude bezplatná wifi.

 

img


Iniciatíva WiFi4EU podporuje voľný prístup k wifi pripojeniu pre občanov vo verejných priestoroch vrátane parkov, námestí, verejných budov, knižníc, zdravotníckych centier a múzeí v mestách a obciach v celej Európe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies