Kanada a Švédsko sa lúčia so šampionátom už vo štvrťfinále

NETKY.SK • 3 Január 2019, 09:33 • 2 min
Kanada a Švédsko sa lúčia so šampionátom už vo štvrťfinále

VANCOUVER - Úvodný štvrťfinálový zápas majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov priniesol veľké prekvapenie na úkor favorita. Švédi po vynikajúcich výsledkoch v základnej skupine nečakane zaváhali a podľahli Švajčiarom. Domáca Kanada zase nestačila na Fínov, ktorí si víťazstvo vydreli až po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Švédi po vynikajúcich výsledkoch v základnej skupine nečakane zaváhali a podľahli Švajčiarom 0:2. Hrdinom "Helvétov" bol brankár Luca Hollenstein, ktorý zneškodnil 41 streleckých pokusov súpera a svoju rodnú krajinu posunul do semifinále prestížneho mládežníckeho turnaja po deviatich rokoch. Do streleckej listiny sa na strane švajčiarskeho tímu zapísali Yannick Bruschweiler a Luca Wyss.

 


Vystúpenie vo vyraďovacej fáze podujatia nevyšlo ani domácim reprezentantom Kanady, ktorí nestačili na Fínov a prehrali s nimi tesne 1:2 po predĺžení. Zámorský tím sa ujal vedenia v 22. minúte po presnom zásahu Iana Mitchella a až do záverečných momentov riadneho hracieho času si držal najtesnejší náskok. Štyridsaťsedem sekúnd pred treťou sirénou však "Suomi" so šťastím vyrovnali, keď Eeli Tolvanen nahadzoval puk spoza bránky a ten sa odrazom od jeho spoluhráča Aleksiho Heponiemiho dostal do siete. V úvode predĺženia mohol poslať Kanaďanov do semifinále Maxime Comtois, ale nepremenil trestné strieľanie a v 66. minúte sledoval radosť súperov. Po rýchlom protiútoku presne zakončil Toni Utunen.
 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies