Zmluvy s VšZP podpísali ďalšie ambulancie

NETKY.SK • 2 Január 2019, 16:31 • 2 min
Zmluvy s VšZP podpísali ďalšie ambulancie

BRATISLAVA - Či všetky ambulancie, ktoré vypovedali zmluvu Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), podpíšu nové na tento rok, by malo byť jasné na budúci týždeň. Vyplýva to zo stanoviska VšZP.

slovakia

left justify in out

"ZAP deklaroval, že za všetkých lekárov podpíše zmluvy centrálne v Bratislave na Generálnom riaditeľstve VšZP. Medzičasom ďalšie desiatky ambulancií zmluvy individuálne podpísali. Definitívny počet budeme poznať 7. januára," uviedla v stanovisku štátna poisťovňa.

 

Zväz ambulantných poskytovateľov v pondelok (31.12.) oznámil, že je ochotný podpísať zmluvy na tento rok za svojich členov, ktorí zmluvy vypovedali. Pre štátnu poisťovňu mal však tri nové podmienky.

 

"ZAP je pripravený za všetkých svojich členov, s výnimkou tých, ktorí s podpisom zmluvy nesúhlasia, zmluvy od 1.1.2019 do 31.12.2019 podpísať," napísal zväz v stanovisku.

 

Všeobecná zdravotná poisťovňa víta zmenu postoja vedenia Zväzu ambulantných poskytovateľov

 

VšZP zmenu postoja vedenia ZAP privítala. "Môžem opätovne garantovať, že som pripravená v najbližších šiestich mesiacoch intenzívne a korektne rokovať o nových cenových podmienkach platných od 1.7.2019 so zástupcami jednotlivých odborností," vyhlásila šéfka VšZP Ľubica Hlinková s tým, že spoľahlivé zabezpečenie fungovania ambulantného sektora vníma ako svoju prioritu.

 

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) sa poďakovala lekárom, že do komunikácie s poisťovňou nevťahujú od nového roka pacienta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies