Archív článkov za Júl 2017, strana 1

Otvor článok

FOTO Jozef OKLAMČÁK je po dvoch týždňoch strávených v nemocnici konečne doma! Okrem prof. TRAUBNERA a primára ŠTOFKU ho ratovala aj spiritualistka Silvia ŠUVADOVÁ

1.7 2017 07:00

BRATISLAVA - Potom, čo sa v médiách prevalilo, že Jozef Oklamčák trávi posledné dni v nemocnici, si pri jeho dverách podávali kľučky mnohí známi prominenti.

Otvor článok

V newyorskej nemocnici strieľal zrejme bývalý lekár, zabil jednu osobu

1.7 2017 07:46

NEW YORK - Najmenej jednu osobu zastrelil a ďalších šiestich ľudí včera postrelil ozbrojenec v nemocnici v meste New York predtým, než zjavne zabil sám seba. Motív jeho streľby doposiaľ známy nie je. S odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície o tom informovala agentúra AP.

Otvor článok

Júl sa začne premenlivým počasím s prehánkami

1.7 2017 07:55

BRATISLAVA - Dnes nás čaká premenlivá oblačnosť, prehánky a ojedinele aj búrky. Teploty sa budú pohybovať od 20 až do 25 stupňov Celzia.

Otvor článok

Zrážka vlakov s nebezpečným nákladom

1.7 2017 08:00

HANNOVER - Po čelnej zrážke dvoch nákladných vlakových súprav, ku ktorej došlo v piatok neďaleko železničnej stanice Leese-Stolzenau v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko, museli pre prítomnosť nešpecifikovaného nebezpečného nákladu zasahovať na mieste nešťastia hasiči.

Otvor článok

Viete, koľko rokov má hviezda v červených plavkách?

1.7 2017 08:09

LADYSMITH/BRATISLAVA - Kanadsko-americká herečka, modelka a producentka Pamela Andersonová bude mať v sobotu 1. júla 50 rokov.

Otvor článok

Preteky o prvý prelet kanálu La Manche vyhral Blériot s nohou v sadre

1.7 2017 08:14

CAMBRAI/BRATISLAVA - Francúzsky konštruktér a priekopník letectva Louis Blériot ako prvý preletel v roku 1909 kanál La Manche. Narodil sa 1. júla 1872 pred 145 rokmi vo francúzskom Cambrai.

Otvor článok

V Piešťanoch sa začal festival Topfest

1.7 2017 08:27

PIEŠŤANY - Na piešťanskom letisku sa v piatok začal 14. ročník Topfestu, ktorý potrvá do dnešnej noci. V úvodný deň sa predstavil 32-ročný anglický spevák Rag'n'Bone Man, ktorý počas vystúpenia zaspieval aj hity ako Skin či Human. Držiteľovi Critics' Choice Award sa na Slovensku podľa vlastných slov páčilo, pričom koncert na Topfeste označil za jeden z najlepších, aké za ostatný čas zažil.

Otvor článok

Odíďte do Ameriky, vyzýva gayov ruská televízia

1.7 2017 08:36

BRATISLAVA - Populárna ruská náboženská televízia Tsrgrad TV v piatok vyzvala gayov, aby odišli z Ruska do Spojených štátov, kde môžu "otvorene páchať svoje hriechy". Vyhlásila aj súťaž, ktorej víťazom ponúka jednosmernú letenku za oceán.

Otvor článok

Víťazom futbalových ME hráčov do 21 rokov sa stalo Nemecko

1.7 2017 08:47

KRAKOV - Víťazom futbalových ME hráčov do 21 rokov sa stalo Nemecko. V piatkovom finále v Krakove zdolalo rovesníkov zo Španielska 1:0. Nemci na tróne nahradili víťazov z roku 2015 Švédov. Na turnaji druhýkrát v jeho histórii hrali aj mladí Slováci, pod vedením trénera Pavla Hapala skončili na 5. mieste.

Otvor článok

Podnikatelia oddnes komunikujú so štátom elektronicky

1.7 2017 08:59

BRATISLAVA - Koniec hrubým obálkam, žltým poštovým lístkom a dlhému čakaniu na úradoch. Oddnes budú zástupcovia slovenských firiem komunikovať so štátom elektronicky. Elektronická komunikácia ušetrí podľa Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) čas i peniaze – podanie na úrad je možné vybaviť kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Otvor článok

Búrka v Moskve a okolí si vyžiadala dva životy

1.7 2017 09:11

MOSKVA - Najmenej jednu obeť v Moskve a ďalšiu v Moskovskej oblasti si vyžiadala prudká búrka sprevádzaná intenzívnymi zrážkami vrátane krupobitia, prudkým nárazovým vetrom a bleskami.

Otvor článok

Princovi Charlesovi udelili Rad Kanady

1.7 2017 09:16

OTTAWA - Britskému princovi Charlesovi udelili Rad Kanady, najvyššie civilné vyznamenanie krajiny za mimoriadny prínos do rozvoja tohto severoamerického štátu.

Otvor článok

Pri pobreží uhynulo šesť veľrýb

1.7 2017 09:29

PORTLAND - Šesť veľrýb čiernych, ohrozeného druhu, z ktorého vo svetových oceánoch žije už len zhruba 500 jedincov, uhynulo za posledné tri týždne vo vodách Atlantického oceánu neďaleko pobrežia Kanady.

Otvor článok

Podujatie na Zlatých pieskoch v noci prerušila polícia

1.7 2017 09:33

BRATISLAVA - Polícia v noci zasahovala v noci v areáli kúpaliska na Zlatých pieskoch v Bratislave, kde sa v tom čase konalo verejné kultúrne podujatie. Ako agentúru SITA informoval hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff, v areáli sa podľa informácií polície mal nachádzať výbušný systém.

Otvor článok

Lionel Messi sa oženil

1.7 2017 09:37

ROSÁRIO - Argentínsky futbalista Lionel Messi a jeho dlhoročná životná partnerka Antonella Roccuzzová v piatok v Rosáriu spečatili svoj zväzok aj oficiálne.

Otvor článok

Prečo si dať pohár červeného vína?

1.7 2017 09:49

BRATISLAVA - Že vo víne je len pravda, ako hovorí latinské príslovie? Moderná veda hovorí, že v tomto alkoholickom nápoji toho nájdete oveľa viac. Samozrejme za predpokladu, že to s jeho konzumáciou nebudete preháňať a doprajete si maximálne dva poháre denne. Aké výhody z toho vyplývajú?

Otvor článok

Dopravná nehoda v tuneli Branisko si vyžiadala jednu obeť

1.7 2017 10:15

PREŠOV - Čelná zrážka dvoch vozidiel v tuneli Branisko, ku ktorej došlo dnes, krátko po 1.00 h ráno si vyžiadala jednu obeť.

Otvor článok

FOTO Dopravná nehoda pri Trnave: Zranilo sa najmenej 25 ľudí

1.7 2017 10:19

TRNAVA/ BRATISLAVA - Pri vážnej dopravnej nehode sa zranilo asi 25 osôb. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa HaZZ Zuzana Farkasová, dnes o 8:45 boli hasiči vyslaní k dopravnej nehode autobusu na štátnej ceste I/61 medzi obcami Bučany a Trakovice.

Otvor článok

Anglický herec Sean Bean sa v piatok po piaty raz oženil

1.7 2017 10:29

BRATISLAVA - Anglický herec Sean Bean sa v piatok po piaty raz oženil. Svoje áno si so snúbenicou Ashley Moore povedali počas súkromného obradu v sídle Axnoller v grófstve Dorset.

Otvor článok

Budeme lietať autami a žiť s robotmi?

1.7 2017 10:34

BRATISLAVA - Zaujíma vás, ako by mohol svet vyzerať za sto rokov? Presne toto bolo témou relácie britskej televízie. Aby sa predpoveď čo možno najviac priblížila pravde a nebola len sci-fi rozprávkou, prizvali si tvorcovia na pomoc matematičku Hannah Fryovi, ktorá vychádzala z konkrétnych údajov. A ako to dopadlo? Budeme mať konečne liek na rakovinu? Stanú sa z nás kyborgovia? Tu sú otázky, čo nás najviac zaujímajú a odpovede na ne.

Otvor článok

Bipa plánuje rozsiahlu renováciu predajní a nový sortiment

1.7 2017 10:55

VIEDEŇ/WIENER NEUDORF - Po ťažkých rokoch, keď rakúska sieť drogérií Bipa zažívala prepady tržieb aj trhových podielov, plánuje rozsiahlu reorganizáciu. V nadchádzajúcich rokoch zrenovuje všetkých vyše 600 predajní a výrazne zmení sortiment. Namiesto ružovej, ostrých hrán a parfumov príde k slovu drevo, teplejšie svetlo a sortiment, ktorý osloví novú klientelu.

Otvor článok

V Štrasburgu sa lúčia so zosnulým Helmutom Kohlom

1.7 2017 11:15

ŠTRASBURG - V Európskom parlamente vo francúzskom Štrasburgu sa začali dnes zhromažďovať súčasní i bývalí politickí lídri z Európy i mimo nej, aby sa rozlúčili so zosnulým bývalým nemeckým kancelárom Helmutom Kohlom. Ten po dlhodobých zdravotných problémoch skonal 16. júna vo veku 87 rokov.

Otvor článok

Británia a USA začnú v júli rokovať o obchodnej dohode po brexite

1.7 2017 11:53

LONDÝN - Spojené kráľovstvo a USA otvoria v júli rozhovory o vzájomnej obchodnej dohode po brexite. Bude to prvý test schopnosti Británie dosiahnuť obchodnú dohodu, keďže po jej vstupe do Európskej únie (EÚ) to mal na starosti Brusel. A nadchádzajúce rokovania preveria aj vzťahy Londýna s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

Otvor článok

Poslanci SaS žiadajú zmeny v zákone o pohrebníctve

1.7 2017 11:57

BRATISLAVA - Liberáli z opozičnej SaS žiadajú zmeny v zákone o pohrebníctve. Poslanci NR SR Ondrej Dostál, Juraj Droba, Milan Laurenčík, Peter Osuský a Martin Poliačik predkladajú na najbližšiu schôdzu parlamentu, ktorá bude v septembri, návrh novely zákona o pohrebníctve, ktorý má za cieľ vyriešiť problémy s ochranným pásmom pohrebiska a krematória.

Otvor článok

Zlozvyky, ktoré spoľahlivo ničia každý vzťah

1.7 2017 12:04

BRATISLAVA - Dlhodobý vzťah je občas poriadna fuška. Nie vždy je atmosféra príjemná, naopak - doma môže byť hocikedy poriadne dusno. Veľakrát je to ale zbytočné. Stačí sa odnaučiť niekoľko vzťahových zlozvykov.

Otvor článok

Zabili okresného šéfa Talibanu

1.7 2017 12:21

KÁBUL - Afganské bezpečnostné sily zabili mullu Bašíra, ktorého militantné hnutie Taliban vymenovalo za šéfa okresu Nirch v provincii Wardak na východe krajiny. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na afganské ministerstvo vnútra.

Otvor článok

Návrh Jahnátka za predsedu ÚRSO je výsmechom nezávislosti tohto úradu

1.7 2017 12:28

BRATISLAVA - Návrh poslanca NR SR Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD) za predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) je výsmechom nezávislosti tejto inštitúcie. Myslí si to podpredseda mimoparlamentného Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Pavol Zajac.

Otvor článok

Festival na Červenom Kameni predstaví prácu aj zábavu stredovekého človeka

1.7 2017 12:34

BRATISLAVA/ČERVENÝ KAMEŇ - Premenu kusu dreva na misku, nahrubo opracovanej kože na brašnu, roztopeného včelieho vosku na sviečku či hliny na keramiku môžu na vlastné oči vidieť návštevníci štvrtého ročníka Festivalu zabudnutých remesiel dnes a v nedeľu (2.7.) na hrade Červený Kameň. Za kúpené výrobky a občerstvenie zaplatia stredovekými mincami. Po prvý raz nebudú musieť dejisko konania počas noci opustiť, zo soboty na nedeľu môžu prespať vo vlastných stanoch v stanovom mestečku.

Otvor článok

Lesniak sa stal novou posilou dánskeho klubu Aalborg BK

1.7 2017 12:41

KODAŇ - Slovenský futbalista Filip Lesniak sa stal novou posilou dánskeho klubu Aalborg BK, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu. V minulej sezóne pôsobil vnuk reprezentačného trénera SR Jána Kozáka v Tottenhame Hotspur, v drese ktorého si v 34. kole Premier League odkrútil premiéru proti Leicesteru City a počas svojho krátkeho pobytu na ihrisku dokonca stihol prihrať na gól Harrymu Kaneovi.

Otvor článok

Pri dopravnej nehode autobusu sa najhoršie zranila 52- ročná cestujúca

1.7 2017 12:47

TRNAVA/ BRATISLAVA - Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy bola privolaná k hromadnej dopravnej nehode na ceste medzi obcami Bučany (okres Trnava) a Trakovice (okres Hlohovec).

Otvor článok

Leteckí giganti sú opatrní, pokiaľ ide o výrobu lietajúcich áut

1.7 2017 12:53

LE BOURGET - Leteckí giganti sú opatrní, pokiaľ ide o výrobu lietajúcich áut. Takýto projekt totiž prináša viac otázok než odpovedí, tvrdia odborníci, podľa ktorých je to skôr detský sen a hračka pre milionárov.

Otvor článok

McCartney a Sony Music dosiahli dohodu

1.7 2017 12:59

BRATISLAVA - Paulovi McCartneymu a hudobnému vydavateľstvu Sony Music sa po dlhotrvajúcich sporoch nakoniec podarilo nájsť dohodu o autorských právach k nahrávkam The Beatles. Zatiaľ sa nevie, čo presne je obsahom dohody, keďže je tajná.

Otvor článok

Do trnavskej nemocnice priviezli sanitky desať zranených z nehody autobusu

1.7 2017 13:08

TRNAVA – Do Fakultnej nemocnice v Trnave previezli sanitky desať zranených z nehody autobusu medzi obcami Bučany a Trakovice. Traja boli ošetrení ambulantne na urgentnom príjme, štyria zostali hospitalizovaní na traumatologicko – ortopedickom oddelení a ďalší traja na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Aneta Raciková. Všetci hospitalizovaní z nehody sú podľa nej v stabilizovanom stave.

Otvor článok

Svetoví lídri sa rozlúčili so zosnulým nemeckým exkancelárom Helmutom Kohlom

1.7 2017 13:19

ŠTRASBURG - Bývalý americký prezident Bill Clinton si dnes slávnostným prejavom na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu uctil pamiatku bývalého nemeckého kancelára Helmuta Kohla. Ten po dlhodobých zdravotných problémoch skonal 16. júna vo veku 87 rokov.

Otvor článok

VIDEO Tisíce kresťanov zaplavili Prahu: Daniel Kolenda dnes večer na Awakening Europe

1.7 2017 13:28

Do Prahy mieria svetoznámi kazatelia z Ameriky, Austrálie, Švajčiarska (Reinhard Bonnke, Daniel Kolenda, Todd White, Ben Fitzgerald, atď.), multižánrové hudobné skupiny (Jake Hamilton & Fire Band, Lindy Conant, Bethel Music atď.) a tisíce kresťanov z viac než 39 krajín sveta a Českej republiky, s cieľom priniesť evanjelium a povzbudenie do ulíc Prahy a spoločne osláviť Boha.

Otvor článok

Bojnická zoologická záhrada dostala nový prívlastok - národná

1.7 2017 13:30

BOJNICE - Bojnická zoologická záhrada má nový prívlastok - národná. Nové meno organizácie, ktoré patrí pod rezort životného prostredia, dnes slávnostne odhalil pri príležitosti podujatia Vítanie prázdnin minister životného prostredia László Sólymos.