Princovi Charlesovi udelili Rad Kanady

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 09:16 • 2 min
Princovi Charlesovi udelili Rad Kanady

OTTAWA - Britskému princovi Charlesovi udelili Rad Kanady, najvyššie civilné vyznamenanie krajiny za mimoriadny prínos do rozvoja tohto severoamerického štátu.

slovakia

left justify in out

Charles a jeho manželka Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu, sú na oficiálnej návšteve Kanady a 1. júla sa zúčastnia na oslavách 150. výročia nezávislosti Kanady od Spojeného kráľovstva.

 

Kanadské bezpečnostné sily pred obrovskými víkendovými oslavami premieňajú hlavné mesto Ottawa na pevnosť, keďže sa tu očakáva účasť pol milióna ľudí.

 

Udelenie Radu Kanady britskému dedičovi trónu oznámil generálny guvernér Kanady David Johnston, ktorý je zástupcom britskej kráľovnej Alžbety II. v Kanade. Charles je prvým v nástupníckej línii na britský trón.

 

Hoci je toto ocenenie zvyčajne udeľované iba kanadským občanom, členovia kráľovskej rodiny sú oprávnení na vymenovanie do kategórie Mimoriadny člen Radu Kanady. Okrem princa Charlesa toto vyznamenanie v zmienenej kategórii udelili v roku 2013 iba jeho otcovi, princovi Philipovi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies