V newyorskej nemocnici strieľal zrejme bývalý lekár, zabil jednu osobu

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 07:46 • 2 min
V newyorskej nemocnici strieľal zrejme bývalý lekár, zabil jednu osobu

NEW YORK - Najmenej jednu osobu zastrelil a ďalších šiestich ľudí včera postrelil ozbrojenec v nemocnici v meste New York predtým, než zjavne zabil sám seba. Motív jeho streľby doposiaľ známy nie je. S odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Strelcom bol podľa nemenovaného zdroja AP z miestnej polície Henry Bello, ktorý v nemocnici kedysi pracoval ako lekár. Lekár údajne vošiel do newyorskej nemocnice Bronx Lebanon Hospital okolo 14.50 h (20.50 h SELČ) miestneho času. Na sebe mal laboratórny plášť, pod ktorým ukrýval pušku. Následne začal strieľať.

 

Podobnú informáciu priniesla aj televízia NBC New York. S odvolaním sa na policajné zdroje informovala, že 45-ročný Bello pôsobil ako tzv. rodinný lekár a v minulosti bol zamestnancom Bronx Lebanon Hospital. Podľa nemenovaných zdrojov z nemocnice odišiel na vlastnú žiadosť, okolnosti jeho odchodu však známe nie sú. Vedenie nemocnice sa k týmto informáciám zatiaľ nevyjadrilo.

 

NBC New York ďalej uviedla, že obeťou jeho streľby je lekára, ktorej identita doposiaľ známa nie je. Zranených je podľa tejto televízie päť osôb.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies