McCartney a Sony Music dosiahli dohodu

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 12:59 • 2 min
McCartney a Sony Music dosiahli dohodu

BRATISLAVA - Paulovi McCartneymu a hudobnému vydavateľstvu Sony Music sa po dlhotrvajúcich sporoch nakoniec podarilo nájsť dohodu o autorských právach k nahrávkam The Beatles. Zatiaľ sa nevie, čo presne je obsahom dohody, keďže je tajná.

slovakia

left justify in out

McCartney sa snažil o získanie autorských práv na diela The Beatles už od 80. rokov, kedy ich ale na jeho úkor nakoniec získal Michael Jackson. Po jeho smrti ich pri rozpredávaní Jacksonovej pozostalosti predali vydavateľstvu Sony Music.

McCartney sa teraz snažil získať autorské práva na súde pomocou klauzuly známej ako ukončenie copyrightu, ktorá hovorí o tom, že po uplynutí určitej doby sa môžu autori diel prihlásiť o autorské práva k nim a tie im majú dovtedajší vlastníci práv, teda vydavateľstvá, prepustiť. McCartney tvrdill, že práva k hudobnej tvorbe The Beatles by naňho mali automaticky prejsť v roku 2018, vydavateľstvo Sony Music však tento jeho nárok doteraz nikdy verejne neuznalo.

Podľa McCartneyho právneho zástupcu Edgarda Ramosa bol však spor už ukončený k spokojnosti oboch strán. "Tento spor už obe strany vyriešili podpisom dôvernej zmluvy," informoval Ramos.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies