VIDEO Tisíce kresťanov zaplavili Prahu: Daniel Kolenda dnes večer na Awakening Europe

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 13:28 • 2 min
VIDEO Tisíce kresťanov zaplavili Prahu: Daniel Kolenda dnes večer na Awakening Europe

Do Prahy mieria svetoznámi kazatelia z Ameriky, Austrálie, Švajčiarska (Reinhard Bonnke, Daniel Kolenda, Todd White, Ben Fitzgerald, atď.), multižánrové hudobné skupiny (Jake Hamilton & Fire Band, Lindy Conant, Bethel Music atď.) a tisíce kresťanov z viac než 39 krajín sveta a Českej republiky, s cieľom priniesť evanjelium a povzbudenie do ulíc Prahy a spoločne osláviť Boha.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pozvaní sú ako veriaci tak aj neveriaci. Na hlavný večerný program festivalu s podtitulkom “Rozsvieť tmu” (sobota a nedeľa, denne od 18:30) je vstup zadarmo.

 

 

“Pražská akcia nemá propagovať jednu konkrétnu cirkev. Naša udalosť má pripomenúť tú jednoduchosť, o ktorej hovorí Ježiš, ktorá sa občas stráca medzi tým všetkým, čo sa deje v cirkvi. Je to takmer 600 rokov od doby, kedy sa stal český učiteľ Ján Hus mučeníkom. A tu ma Boh osobne zasiahol poznaním, že teraz je čas na novú reformáciu. Táto reformácia nás nemá rozdelovať, ale naopak spájať v spoločnom zámere obrátiť naše mestá späť k Bohu”, povedal vo svojom príhovore Ben Fitzgerald, riaditeľ Awakening Europe.

 

 

V sobotu večer o 19:30 vystúpi známy rečník Daniel Kolenda, ktorého služba je sprevádzaná obrovskými zázrakmi. Ľudia môžu na jeho akciách zažiť skutočnú prítomnosť neba a prijať uzdravenie z chorôb s ktorými si nevie poradiť lekárska veda.

 

Daniel je veľmi obdarovaný služobník, pochádza z piatej generácie kazateľov, ktorých služba sa vyznačovala mocným evanjelizačným pomazaním a neuveriteľnými zázrakmi podľa vzoru Ježiša Krista: kázanie, vyučovanie a uzdravovanie. Pri jeho službe slepí ľudia opäť vidia, chromí chodia, malomocní sú očisťovaní a hluchí počujú — dokonca videl aj vzkriesenie z mŕtvych — ale čo je najdôležitejšie, chudobným je kázané evanjelium. Práve tento jednoznačný dôraz na evanjelium je tým, čo robí službu Daniela Kolendu a organizáciu Kristus pre všetky národy takou jedinečnou.

 

Podujatie sa uskutoční v Tipsport Arene v Prahe, na adrese Za Elektrárnou 419/1. Bližšie informácie získate TU!

 

img

 

 

Predseda CfAN-u Daniel Kolenda

Ježiš vzkriesil 3-ročného chlapčeka z mŕtvych!

 

Predseda CfAN-u (Kristus pre všetky národy) a spolupracovník Reinharda Bonnkeho v exkluzívnom rozhovore pre Christian Telegraph (ChT) vyrozprával, ako začala jeho služba s legendárnym evanjelistom a akých úžasných zázrakov bol svedkom. 

 

Povedzte nám, prosím, ako ste začali svoju službu s Reinhardom Bonnkem?

 

Zatiaľ čo som viedol jeden mladý zbor v USA, vzal som prácu pre CfAN v kancelárii v Orlande, aby som si vystačil s peniazmi. Moja prvá práca bola v sklade. Balil som škatule, poštové balíky a robil inventúru. Tam ma našiel Reinhard Bonnke a neskôr ma dokonca pozval, aby som s ním cestoval ako osobný asistent. V 2. Knihe Kráľov je Elizeus opísaný ako ten, „čo lieval vodu na ruky Eliášove“. Toto je dobrý opis toho, čo som robil ja ako asistent: jednoducho som pomáhal naplniť každodenné potreby evanjelistu Bonnkeho a prakticky som bol ako sluha. Ale (aj keď som si to vtedy ešte neuvedomoval) tá pokorná úloha bola nadprirodzene zladená tak, aby ma pripravila chytiť plášť. Ako som „lieval vodu“ na ruky evanjelistu Reinharda Bonnkeho, vášeň a cieľavedomé zanietenie pre evanjelizáciu, ktorými je veľmi známy, boli také nákazlivé, že ma to tiež chytilo. A stalo sa nevyhnutné: odišiel som z CfAN-u, aby som sa pustil do evanjelizačnej služby na plný úväzok. Neskôr ma Reinhard Bonnke zavolal späť a pozval ma, aby som s ním z času na čas slúžil. Ako sa tento vzťah budoval, všetci sme si postupne uvedomili, že sa deje niečo zvláštne a zvrchované. Dnes som predseda a výkonný riaditeľ CfAN-u (Kristus pre všetky národy) a slúžim po boku Reinharda Bonnkeho ako jeho kolega-evanjelista.

 

Aký je ten najúžasnejší zázrak, aký ste videli?

 

Pred pár mesiacmi som sa modlil za 3-ročného chlapčeka, ktorý bol mŕtvy, a takmer okamžite ho Ježiš vzkriesil. Nedávno v Londýne som sa modlil za ženu, ktorá mala kvôli mŕtvici od troch rokov paralyzovanú celú pravú stranu tela. Následkom mŕtvice a paralyzácie bola jej pravá noha úplne vykrútená a oveľa kratšia ako ľavá noha. Po modlitbe nielenže úplne zmizla paralyzácia, ale dokonca jej pravá noha dorástla do takej istej veľkosti ako ľavá, a to pred jej vlastnými očami. Uzdravenia a stvoriteľské zázraky sú veľmi bežné. Videli sme uzdravenú každú časť tela: slepé oči začali vidieť, chromé nohy začali chodiť, hluché uši začali počuť a mnoho iných. Tieto uzdravenia očakávame na každom zhromaždení. Ale najväčším zázrakom je nepochybne zázrak spasenia. Keď človek, ktorý je mŕtvy vo svojich hriechoch, je vzkriesený do novoty života skrze Ježiša Krista, to je ten najväčší zázrak zo všetkých. Od roku 2000 sme videli takmer 60 miliónov takýchto zázrakov spasenia.

 

Ako je do služby zapojená vaša rodina?

 

Moja manželka je doma a vychováva naše tri úžasné deti (Elijah, Gloria a London, pozn. prekl.). Láska a podpora, ktorú mi dáva, je nenahraditeľnou časťou mojej služby; naše úlohy sú odlišné, ale spolu pracujeme na jednotnom cieli: „Vyprázdniť peklo a zaplniť nebo.“

 

 

Evanjelista Reinhard Bonnke

 

Evanjelista Reinhard Bonnke je známy svojimi veľkými evanjelizačnými kampaňami, ktoré prebiehajú po celom území afrického kontinentu. Reinhard, syn pastora prijal povolanie na africké misijné pole ešte ako malý chlapec. Vo svojich devätnástich rokoch sa prihlásil na biblickú vysokú školu do Walesu a po skončení štúdia strávil sedem rokov ako ordinovaný pastor letničného zboru na severe Nemecka. Túžbou Reinhardovho srdca bolo vždy pracovať na misijnom poli. V roku 1967 so svojou manželkou Anni a ročným synom Kai-Uwem odišli do horského kráľovstva Lesotho v Južnej Afrike. Trvalo však mnoho rokov, kým sa jeho misijné aktivity rozrástli a nabrali takých rozmerov ako vidíme v posledných rokoch.

 

img

 

 

Organizácia Awakening Europe a GODfest Ministries boli založené v júli 2014 s jedným cieľom presláviť Ježišove meno po celom svete. Hlavným zámerom orgnizácie je priniesť Ježišovu lásku a moc do každého národa.

 

Riaditeľom Awakening Europe GODfest Ministries je Ben Fitzgerald, ktorý pochádza z austrálskeho mesta Melbourne. V roku 2002 sa ako veľmi zlomený človek a drogový díler stretol s Ježišom a toto stretnutie ho veľmi premenilo. Od tej doby žije Ben s vášňou pre jedinú vec: Ukazovať svetu Ježiša v každodennom živote.

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona