Archív článkov za August 2015, strana 3

Otvor článok

Záplavy v Pakistane pripravili o život takmer 100 ľudí

1.8 2015 16:12

ISLAMABAD - Na 92 vzrástol počet obetí po troch týždňoch prívalových dažďov a následných záplav v Pakistane. Napísala to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov.

Otvor článok

Testovaná vakcína proti ebole je stopercentne účinná

1.8 2015 16:21

LONDÝN/ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v piatok oznámila, že ľudstvo by mohlo byť čoskoro schopné chrániť sa pred vírusom eboly po tom, ako pokusné použitie novej očkovacej látky v Guinei preukázalo jej stopercentnú účinnosť.

Otvor článok

Biely dom nakrátko uzavreli

1.8 2015 16:27

WASHINGTON - Sídlo amerických prezidentov vo Washingtone dnes na krátky čas uzavreli po tom, ako neznáma žena preskočila zábranu umiestnenú pred plotom okolo Bieleho domu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Národná koalícia v auguste rozhodne, ako pôjde do volieb

1.8 2015 16:42

BRATISLAVA - Strany, ktoré sa združili do Národnej koalície, tento mesiac rozhodnú, v akej forme pôjdu do budúcoročných parlamentných volieb. Na výber majú volebnú koalíciu alebo vytvorenie volebnej strany.

Otvor článok

Problémy bývalého mexického kouča Herreru sa neskončili

1.8 2015 17:02

MEXICO CITY - Bývalý tréner mexickej futbalovej reprezentácie Miguel Herrera čelí ďalšiemu škandálu, tentokrát porušil volebné zákony v krajine "trikolóry".

Otvor článok

Letecká základňa v Sliači dala ľuďom prácu, mnohým ale prekáža hluk a znečistenie

1.8 2015 17:05

SLIAČ - Ako korektné a bezproblémové označujú zástupcovia mestskej samosprávy v Sliači spolužitie mesta s vojakmi a obslužným personálom tamojšej leteckej základne.

Otvor článok

Merkelová sa chce v roku 2017 uchádzať o úrad spolkovej kancelárky

1.8 2015 17:11

BERLÍN - Angela Merkelová má v pláne uchádzať sa opäť o úrad nemeckej kancelárky, ktorý by v prípade úspechu kresťanských demokratov v parlamentných voľbách v roku 2017 zastávala štvrté funkčné obdobie. Bez uvedenia zdroja o tom informovalo najnovšie vydanie spravodajského magazínu Spiegel.

Otvor článok

Dominika Richterová verí vo svojho anjela strážneho

1.8 2015 17:16

BRATISLAVA - Slovenská herečka a speváčka Dominika Richterová verí, že ju neustále ochraňuje jej anjel strážny.

Otvor článok

NHL: Marcus Johansson pokračuje vo Washingtone

1.8 2015 17:21

ARLINGTON - Švédsky hokejový útočník Marcus Johansson podpísal so svojím doterajším zamestnávateľom v zámorskej súťaži NHL Washingtonom Capitals novú zmluvu na jeden rok, za ktorý zarobí 3,75 milióna amerických dolárov.

Otvor článok

Na Zvolenskom zámku bude tretí ročník Letného kina SNG

1.8 2015 17:27

BANSKÁ BYSTRICA - Nádvorie Zvolenského zámku bude v prvej polovici augusta dejiskom tretieho ročníka Letného kina SNG, ktoré pripravila Slovenská národná galéria (SNG) v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov.

Otvor článok

Putin rozhodol, že archeologické nálezisko na Kryme bude spravovať Moskva

1.8 2015 17:32

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes vydal nariadenie o zaradení najväčšieho archeologického náleziska na Krymskom polostrove pod kontrolu federálnych úradov. Predchádzali tomu spory ohľadom vymenovania riaditeľa komplexu Chersónesos Taurský, ktorý Putin nedávno označil za najposvätnejší duchovný symbol krajiny.

Otvor článok

Kažimír: Zvýšenie ratingu je odmenou za naše splnené úlohy

1.8 2015 17:38

BRATISLAVA - Zvýšenie ratingu Slovenska je odmenou za splnené úlohy, za ozdravenie verejných financií udržateľným spôsobom, tvrdí to minister financií Peter Kažimír. Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's zvýšila rating dlhodobých záväzkov Slovenska v zahraničnej a domácej mene na stupeň A+ z úrovne A. Zároveň Slovensku potvrdila rating krátkodobých záväzkov v zahraničnej a domácej mene na stupni A-1. Výhľad ratingov je podľa agentúry stabilný.

Otvor článok

Švento v sobotu oslávil 30. narodeniny

1.8 2015 17:43

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento v sobotu 1. augusta oslávil svoje 30. narodeniny.

Otvor článok

Víťazom pretekov Clasica San Sebastian Brit Adam Yates

1.8 2015 17:49

SAN SEBASTIAN - Jednodňové cyklistické preteky Clasica San Sebastian sa v sobotu stali korisťou Adama Yatesa, ktorý úspešne atakoval v záverečnom kopci a nikoho už před seba nepustil.

Otvor článok

Snoop Dogg nosí pri sebe poriadne veľkú hotovosť

1.8 2015 17:56

RÍM - Amerického rappera známeho pod menom Snoop Dogg v piatok vypočúvali na letisku v juhotalianskej Kalábrii v súvislosti s podozrením, že sa z krajiny pokúša vyviezť 422.000 dolárov.

Otvor článok

Naomi Campbell uznali vinnou z napadnutia fotografa

1.8 2015 18:16

BRATISLAVA - Anglickú supermodelku Naomi Campbell uznal v piatok sicílsky súd vinnou z napadnutia fotografa z augusta 2009. Štyridsaťpäťročná rodáčka z Londýna dostala podmienečný trest na šesť mesiacov odňatia slobody.

Otvor článok

Pri hromadnej bitke v utečeneckom tábore bolo zranených osem ľudí

1.8 2015 18:23

DRÁŽĎANY - Najmenej osem zranených si dnes vyžiadala masová bitka, ktorá vypukla v utečeneckom tábore v nemeckých Drážďanoch medzi skupinou afganských a sýrskych utečencov. Príčina bitky zatiaľ nie je známa.

Otvor článok

Sviatok horských vodcov sprevádzalo svätenie lán a čakanov

1.8 2015 18:30

STARÝ SMOKOVEC - Obrad svätenia lán a čakanov sa dnes popoludní konal v kaplnke v Starom Smokovci. Išlo o súčasť Sviatku horských vodcov vo Vysokých Tatrách.

Otvor článok

Hovorca ruského prezidenta sa oženil s olympijskou víťazkou v krasokorčuľovaní

1.8 2015 18:50

MOSKVA - Ruská olympijská víťazka v krasokorčuľovaní Taťjana Navková sa dnes vydala za hovorcu ruského prezidenta Dmitrija Peskova, informovala agentúra RIA Novosti. Svadba sa konala v čiernomorskom letovisku Soči, ktoré bolo vlani dejiskom zimnej olympiády.

Otvor článok

V Gabčíkove je dnes referendum,hlasuje sa o utečeneckom tábore

2.8 2015 08:22

GABČÍKOVO - V Gabčíkove v okrese Dunajská Streda sa dnes o 7.00 h otvorili referendové miestnosti. V ľudovom hlasovaní môže 4300 oprávnených voličov odpovedať na otázku: "Ste proti zriadeniu dočasného utečeneckého tábora pre migrantov v účelovom zariadení Slovenskej technickej univerzity?".

Otvor článok

FOTO Možné trosky MH370 našiel pôvodne pred 3 mesiacmi smetiar a spálil ich

2.8 2015 08:27

PARÍŽ - Úlomky, ktoré by mohli pochádzať zo zmiznutého malajzijského lietadla Boeing 777, vyplavilo more na pobrežie francúzskeho ostrova Réunion už pred tromi mesiacmi, napísal britský denník Telegraph s odvolaním sa na obyvateľov ostrova.

Otvor článok

Kanadské ženy hore bez: Pripomenuli právo odhaliť prsia na verejnosti

2.8 2015 08:40

WATERLOO - Desiatky od pása hore nahých žien a mužov sa v meste Waterloo v kanadskej provincii Ontário zúčastnili na pochode a demonštrácii, ktorých cieľom bolo pripomenúť ženám, že majú právo odhaliť si na verejnosti prsia, ak si to želajú.

Otvor článok

Neďaleko divákov CarFestu sa zrútilo lietadlo, pilot neprežil

2.8 2015 08:48

LONDÝN - V britskom grófstve Cheshire sa včera zrútilo akrobatické lietadlo. Pilot haváriu neprežil. Incident sa odohral v tesnej blízkosti divákov, ktorí sa zišli na tradičnom festivale CarFest na automobilovom okruhu Oulton Park pri Little Budworthe.

Otvor článok

Egyptská armáda tvrdí, že zlikvidovala jedného z lídrov Sinajskej provincie

2.8 2015 08:52

KÁHIRA - Komando egyptskej armády v provincii Severný Sinaj zlikvidovalo jedného z lídrov teroristickej skupiny Sinajská provincia, ktorá prisahala vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

Otvor článok

Dcéru Whitney Houstonovej pochovajú zrejme v pondelok v New Jersey

2.8 2015 08:56

WASHINGTON - Desiatky ľudí sa včera zišli na pohrebných obradoch za 22-ročnú Bobbi Kristinu Brownovú - jediné dieťa zosnulej speváčky Whitney Houstonovej. Bobbi zomrela minulú nedeľu približne pol roka po tom, ako utrpela nezvratné poškodenie mozgu.

Otvor článok

FOTO Recept: Zavárame lečo

2.8 2015 09:00

BRATISLAVA - Je viacej spôsobov na prípravu leča, no aby ste zachovali čerstvosť a chuť zeleniny, odporúčame Vám jednoduchý recept.

Otvor článok

Izraelčania protestovali proti provokáciám židovských osadníkov

2.8 2015 09:06

RAMALLÁH/TEL AVIV - Stovky Izraelčanov sa včera zhromaždilo na námestí v Tel Avive, aby odsúdili piatkový podpaľačský útok v Predjordánsku, pri ktorom zahynulo palestínske batoľa, a prejavili solidaritu postihnutej palestínskej rodine.

Otvor článok

Zimbabwe tvrdí, že pytliaci zabili aj brata leva Cecila, vedci to popierajú

2.8 2015 09:12

WASHINGTON - Osud brata leva Cecila, ktorého v Zimbabwe ulovil americký zubár Walter James Palmer, je nejasný. Kým niektoré zimbabwianske zdroje tvrdia, že leví samec Jericho sa tiež stal terčom nepovolenej poľovačky v národnom parku Hwange, vedci sledujúci túto šelmu aj vďaka GPS sú presvedčení, že Jericho stále žije a pohybuje sa dokonca v blízkosti levice.

Otvor článok

Vo Fínsku treba monitorovať činnosť extrémistických organizácií

2.8 2015 09:18

HELSINKI - Fínska polícia zadržala viac ako 32 účastníkov demonštrácie krajnej pravice, ktorá sa v sobotu uskutočnila v meste Jyväskylä v strednej časti krajiny.

Otvor článok

Kvôli lesným požiarom vyhlásili v Kalifornii stav núdze

2.8 2015 09:28

LOS ANGELES - Kvôli rozsiahlym lesným požiarom, ktoré vyčíňajú v rôznych častiach amerického štátu Kalifornia, vyhlásil tamojší guvernér Jerry Brown stav núdze. V noci nadnes o tom informovala televízia NBC.

Otvor článok

Biden zvažuje svoju kandidatúru vo voľbách prezidenta USA

2.8 2015 09:31

WASHINGTON - Americký viceprezident Joe Biden aktívne skúma možnosť uchádzať sa o funkciu prezidenta USA, čo znamená ohrozenie pre favoritku demokratov Hillary Clintonovú, napísal v sobotu denník New York Times s odvolaním sa na informované zdroje.

Otvor článok

Sopka na Réunione sa prebrala k životu, miesto nálezu trosiek nie je ohrozené

2.8 2015 09:34

PARÍŽ - Jedna z najaktívnejších sopiek na svete - Piton de la Fournaise na francúzskom ostrove Réunion - sa opäť prebrala k životu a začala chrliť lávu.

Otvor článok

Obeťou samovražedného útoku pripisovaného PKK zahynuli dvaja tureckí vojaci

2.8 2015 09:50

ANKARA - Dvaja tureckí vojaci prišli o život a ďalších 24 ich utrpelo zranenia pri samovražednom atentáte, ktorý sa odohral dnes skoro ráno v provincii Agri na východe Turecka. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Mimovládky oslovujú politické strany s návrhmi opatrení na ochranu ľudských práv

2.8 2015 09:54

BRATISLAVA - Obnoviť inštitút podpredsedu vlády SR pre ľudské práva a národnostné menšiny, prijať zákon o životnom partnerstve, ale aj verejný záväzok desegregovať vzdelávanie. To sú niektoré z opatrení týkajúce sa ochrany ľudských práv, ktoré organizácie Iniciatívy Slovensko pre všetkých predkladajú politickým stranám a vyzývajú ich, aby sa k nim prihlásili vo svojich politických programoch pred parlamentnými voľbami 2016.

Otvor článok

Fedor: Profesionalizácia armády priniesla so sebou aj nenaplnené očakávania

2.8 2015 09:58

BRATISLAVA - Projekt profesionalizácie armády predstavoval jeden z mála plánovaných a tiež zrealizovaných veľkých projektov v procese transformácie slovenských ozbrojených síl. Pre TASR to uviedol bývalý minister obrany a súčasný poslanec Národnej rady SR Martin Fedor.

Otvor článok

Dojčiť staršie dieťa sa podľa odborníčky stále považuje za kontroverzné

2.8 2015 10:05

BRATISLAVA - Dojčiť dieťa vo vyššom veku sa stále považuje za kontroverzné, hoci by to tak nemalo byť, tvrdí laktačná poradkyňa Viera Červená. Dojčenie podľa nej treba podporovať tak dlho, ako trvá, dieťa sa od prsníka prirodzene odstaví samo.