Záplavy v Pakistane pripravili o život takmer 100 ľudí

NETKY.SK • 1 August 2015, 16:12 • 2 min
Záplavy v Pakistane pripravili o život takmer 100 ľudí

ISLAMABAD - Na 92 vzrástol počet obetí po troch týždňoch prívalových dažďov a následných záplav v Pakistane. Napísala to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia štátneho úradu pre riešenie krízových situácií (NDMA) si väčšinu obetí na životoch vyžiadali bleskové povodne v hornatom regióne na severe Pakistanu, pri ktorých voda odrezala od okolitého sveta mnoho tamojších regiónov.

 

Krízové jednotky pakistanskej armády sa snažili poopravovať poškodené rieky v regióne Gilgit-Baltistán, aby sa dostali k obyvateľstvu z odrezaných oblastí. Z okolia brehov rozvodnenej rieky Indus v provincii Sindh, ktorá sa tiahne z Himalájov do Arabského mora, evakuovala armáda vyše 200.000 civilistov.

Voda zároveň zaplavila stovky dedín na východe krajiny, čo spôsobilo, že desaťtisíce ľudí sa ocitli bez strechy nad hlavou.

 

Dažde by podľa meteorológov mali pretrvať aj v nasledujúcom týždni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies