Na Zvolenskom zámku bude tretí ročník Letného kina SNG

NETKY.SK • 1 August 2015, 17:27 • 2 min
Na Zvolenskom zámku bude tretí ročník Letného kina SNG

BANSKÁ BYSTRICA - Nádvorie Zvolenského zámku bude v prvej polovici augusta dejiskom tretieho ročníka Letného kina SNG, ktoré pripravila Slovenská národná galéria (SNG) v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala metodička a galerijná pedagogička SNG Mária Ťavodová, počas piatich premietaní budú môcť diváci vidieť kvalitné snímky klubovej produkcie domácej a zahraničnej filmovej scény.


Prvé premietanie bude v nedeľu 2. augusta a na programe má argentínsko-španielsku čiernu komédiu Divoké historky. Nasledovať bude 4. augusta film dánskeho režiséra Larsa von Triera Antikrist, 9. augusta slovenský amatérsky horor Socialistický Zombi Mord, 11. augusta dánska psychologická dráma Hon a 16. augusta filmová podoba rozprávkového seriálu Juraja Jakubiska Pehavý Max a strašidlá.


Všetky premietania majú začiatok naplánovaný na 20:00, v prípade nepriaznivého počasia budú namiesto zámockého nádvoria v zámockej krypte.


SNG Zvolenský zámok je už 45 rokov vysunutým pracoviskom Slovenskej národnej galérie Bratislava. Prezentuje najmä zbierky starého umenia a to v troch ucelených expozičných celkoch – Gotické umenie, Ikony na Slovensku a Európske maliarstvo 16. – 19. storočia. Okrem toho organizuje rôzne výchovno-vzdelávacie a kultúrno-spoločenské aktivity a je sídlom digitalizačného pracoviska a depozitárov SNG.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies