Kanadské ženy hore bez: Pripomenuli právo odhaliť prsia na verejnosti

NETKY.SK • 2 August 2015, 08:40 • 2 min
Kanadské ženy hore bez: Pripomenuli právo odhaliť prsia na verejnosti

WATERLOO - Desiatky od pása hore nahých žien a mužov sa v meste Waterloo v kanadskej provincii Ontário zúčastnili na pochode a demonštrácii, ktorých cieľom bolo pripomenúť ženám, že majú právo odhaliť si na verejnosti prsia, ak si to želajú.

slovakia

left justify in out

Podujatie zorganizovala trojica sestier, ktoré pred týždňom zastavil policajt, keď sa v rezidenčnej štvrti bicyklovali s odhaleným poprsím a upozornil ich, že konajú v rozpore so zákonom. Mladé ženy argumentovali, že nemá pravdu. Keď si roztržku začali nahrávať mobilným telefónom, policajt začal tvrdiť, že chcel len skontrolovať, či majú na bicykloch funkčné zvončeky a svetlá. Trojica sestier sa potom odobrala na policajnú stanicu a na zasahujúceho policajta podala trestné oznámenie za porušenie zákona. Ženy v provincii Ontário majú totiž právo pohybovať sa na verejnosti s obnaženými prsiami od roku 1996.

Podobný incident, aký koncom júla zažili sestry Tameera, Nadia a Alysha Mohamedové, keď si kvôli horúčave pri bicyklovaní vyzliekli tričká i športové podprsenky a bicyklovali sa "hore bez", sa v júni odohral v meste Guelph v provincii Ontário, keď mestský úradník napomenul osemročné dievča, ktoré malo na plavárni oblečený len spodný diel plaviek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies