Národná koalícia v auguste rozhodne, ako pôjde do volieb

NETKY.SK • 1 August 2015, 16:42 • 2 min
Národná koalícia v auguste rozhodne, ako pôjde do volieb

BRATISLAVA - Strany, ktoré sa združili do Národnej koalície, tento mesiac rozhodnú, v akej forme pôjdu do budúcoročných parlamentných volieb. Na výber majú volebnú koalíciu alebo vytvorenie volebnej strany.

slovakia

left justify in out

Národnú koalíciu v marci vytvorili Strana moderného Slovenska (SMS), Strana demokratického Slovenska (SDS) a Hnutie za demokraciu (HZD). V júni sa k nim pridala aj strana Národ a spravodlivosť. Ako povedal dnes pre agentúru SITA predseda SMS Milan Urbáni, strany sa na voľby intenzívne pripravujú. O postupe do volieb rokujú vedenia strán. „Zároveň však rokujeme ešte s ďalšími stranami o ich pristúpení k Národnej koalícii,“ uviedol. Národná koalícia podľa neho začala aj s prípravou programu. „V súčasnosti na ňom pracujú krajskí predsedovia. Neskôr ich podnety zozbierame a pripravíme predvolebný program,“ uviedol.


Cieľom strán Národnej koalície v parlamentných voľbách, ktoré majú byť v posledný februárový víkend 2016, dostať sa do Národnej rady SR. Urbáni verí v úspech. „Iné strany sa stále drobia. My dokazujeme, že vieme spolupracovať a spájať sa. Voliči už nechcú ďalšie drobenie politickej scény,“ konštatoval. Cieľom Národnej koalície je integrovať národne orientované stredové a stredoľavicové strany. „Spájame menšie strany, ktoré majú národnú orientáciu. V komunálnych voľbách naše strany dosiahli v súčte porovnateľné výsledky ako Slovenská národná strana,“ upozornil Urbáni.


SMS, HZD aj SDS zakladali bývalí členovia už zaniknutého Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS). Predsedom HZD je Jozef Grapa a predsedom SDS je Sergej Kozlík. Stranu Národ a spravodlivosť vedie Anna Belousovová, ktorá pôsobila kedysi v SNS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona