Pri hromadnej bitke v utečeneckom tábore bolo zranených osem ľudí

NETKY.SK • 1 August 2015, 18:23 • 2 min
Pri hromadnej bitke v utečeneckom tábore bolo zranených osem ľudí

DRÁŽĎANY - Najmenej osem zranených si dnes vyžiadala masová bitka, ktorá vypukla v utečeneckom tábore v nemeckých Drážďanoch medzi skupinou afganských a sýrskych utečencov. Príčina bitky zatiaľ nie je známa.

slovakia

left justify in out

Ako s odvolaním sa na miestnu polícia informovala agentúra DPA, privolaným posádkam 14 policajných áut a príslušníkom zásahových jednotiek sa podarilo oddeliť rozvášnený dav, ktorý tvorilo asi 50 Afgancov a približne rovnaký počet Sýrčanov. Do bitky, v ktorej boli použité aj stĺpy z oplotenia či stolové nohy, sa zapojili aj ženy.

 

V utečeneckom tábore bude dočasne hliadkovať asi 80 policajtov. Okrem iného aj preto, že príchod nových asi 1000 žiadateľov o azyl minulý týždeň v Drážďanoch vyvolal protesty miestneho obyvateľstva.

 

Demonštranti vtedy pred príchodom prvých utečencov do novozriadeného stanového tábora Červeného kríža odpaľovali delobuchy a ohadzovali sa navzájom predmetmi. Podľa DPA vyšlo do ulíc približne 200 odporcov prijímania žiadateľov o azyl, zatiaľ čo protidemonštrácia prilákala zhruba 350 ľudí. Agentúra tiež uviedla, že utečencov neskôr vítalo približne 200 ľudí potleskom, zatiaľ čo prívržencov krajnej pravice oddeľoval rad policajtov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies