Ruským mestom Belgorod otriasli v noci dva výbuchy. V ukrajinskom generálnom štábe odhalili ruského špióna, tvrdí Kyjev

NETKY.SK • 2 Máj 2022, 07:58 • 2 min
Ruským mestom Belgorod otriasli v noci  dva výbuchy. V ukrajinskom generálnom štábe odhalili ruského špióna, tvrdí Kyjev

BRATISLAVA – Prinášame najdôležitejšie správy z Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruským mestom Belgorod neďaleko ukrajinskej hranice otriasli v noci na pondelok dva výbuchy. Oznámil to gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov, podľa ktorého neboli hlásené škody ani zranenia. TASR o tom informovala na základe správ denníka The Guardian a agentúry DPA. Na sociálnych médiách sa objavili správy o tom, že nad mestom bolo vidno stíhačky a záblesky a počuť silné explózie.

 

img

 

Overiť tieto správy nebolo možné. V nedeľu Gladkov uviedol, že v zariadení ruského ministerstva obrany pri Belgorode vypukol požiar. Zranenia utrpel jeden človek a poškodených bolo sedem domov, dodal gubernátor Belgorodskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou. Rusko minulý mesiac obvinilo Ukrajinu z vrtuľníkového útoku na sklad paliva v Belgorode, čo Kyjev poprel, ako aj z ostreľovania dedín a odpaľovania rakiet na muničný sklad.

 

img

 

Možno vás zaujme: Ruské lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska

 

Ukrajinské bezpečnostné orgány odhalili podľa vlastného vyjadrenia skupinu ruských agentov. Jeden zo špiónov pracoval dokonca v generálnom štábe Ozbrojených síl Ukrajiny, uviedol v noci na pondelok poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč. Informácie priniesla agentúra DPA.

 

O presnom počte členov špionážnej skupiny sa Arestovyč nezmienil. Spomenul však jeden z ich údajných cieľov, napísala DPA s odvolaním sa na agentúru Ukrinform. „Títo súdruhovia mali zostreliť dopravné lietadlo nad Ruskom alebo Bieloruskom. Potom by zodpovednosť pripísali ukrajinskej strane,“ povedal prezidentský poradca. Dodal, že takúto operáciu mali vykonať pomocou protilietadlových rakiet, ktoré sa pokúšali získať z ukrajinského arzenálu.

 

Možno vás zaujme: Podľa ukrajinských médií bol zranený generál ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies