Objednávkou koalície je vidieť lídrov opozície v putách

NETKY.SK • 1 Máj 2022, 14:37 • 2 min
Objednávkou koalície je vidieť lídrov opozície v putách

BRATISLAVA – V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to uviedol nezaradený poslanec mimoparlamentnej strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

slovakia

left justify in out

Poslanec parlamentu Miroslav Žiak (SaS) reagoval, že keby koalícia ovládala políciu, tak by obvinenia načasovali a urobili inak. Vláda podľa Šutaja Eštoka zlyháva v riadení štátu a prekrýva to svojimi hrami. „Cieľom je, aby tu o dva roky opozícia neexistovala,“ skonštatoval. Zároveň povedal, že nezaradení poslanci okolo Hlasu-SD nepodporia vydanie žiadneho poslanca do väzby.

 

img

 

Žiak tvrdí, že zobrať bývalého premiéra a poslanca Roberta Fica (Smer-SD) do väzby nejde len tak, sú na to riadne podklady. Polícia podľa neho koná a má rozviazané ruky. Poslanci za SaS vydanie Fica do väzby podľa Žiaka jednoznačne v pléne podporia. „Myslíme si, že žiadny poslanec nemá mať väčšiu imunitu, alebo byť feudál voči obyčajným ľuďom. Poslanci nie sú nič viac,“ poznamenal Žiak.

 

Koaličný poslanec zároveň v relácii potvrdil, že strany rokujú aj o ďalšej pomoci v súvislosti so zdražovaním a vysokými cenami energií. Mala by to byť podľa Žiaka plošnejšia pomoc. Pripomenul, že pre SaS je červenou čiarou zvyšovanie daní.

 

Šutaj Eštok poukázal na to, že desať dní od predstavenia opatrení proti zdražovaniu, nevideli prijatý ani jeden legislatívny návrh. „Do dnešného dňa riešia len zatýkanie, ale chlieb dať nevedia,“ podotkol. Poslanci okolo Hlasu podporia v parlamente akýkoľvek návrh, ktorý má pomôcť ľuďom. Zároveň však tvrdia, že predstavená pomoc je nedostatočná a slabá.

 

img

 

Čo sa týka platenia za ruský plyn v rubľoch, je Slovensko za jednotný postup v rámci Európskej únie. „Tu je dôležitá solidarita. Keď sa rozhodneme všetci neplatiť v rubľoch, tým pádom sa môže stať, že nás Rusko odpojí. Aj keď, čo by potom Rusko s tým robilo,“ skonštatoval Žiak. Slovensku podľa neho nehrozí, že ostane bez plynu. Ak by sa to stalo, SR má dostatok plynu do najbližšej jari.

 

Zastavenie plynu by znamenalo katastrofu pre hospodárstvo a rodiny, myslí si Šutaj Eštok. Doplnil, že je povinnosťou vlády robiť všetky kroky pre to, aby bola garantovaná energetická bezpečnosť Slovenska. V EÚ je k plynu podľa Šutaja Eštoka nejednotný postoj.

 

 

Možno vás zaujme: Ako sa EÚ v otázke plynu dohodne, tak budeme konať, vyhlásil Matovič



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies