Pelosiová navštívila Kyjev, stretla sa so Zelenským

NETKY.SK • 1 Máj 2022, 13:05 • 2 min
Pelosiová navštívila Kyjev, stretla sa so Zelenským

KYJEV – Predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová sa v rámci svojej aktuálnej návštevy Kyjeva stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Napísala o tom v nedeľu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pelosiová je v línii nástupníctva na úrad šéfa Bieleho domu z titulu svojej funkcie druhá v poradí, hneď za viceprezidentom. Je zároveň najvyššie postaveným americkým politikom, ktorí zavítali na Ukrajinu od začiatku vojny s Ruskom, a jej súčasná návšteva je dôležitým znamením pokračujúcej podpory Spojených štátov Ukrajine v jej boji proti Rusku, analyzuje AP.

 

img

 

Na záberoch, ktoré v nedeľu ráno zverejnila Zelenského prezidentská kancelária, vidno Pelosiovú v Kyjeve spolu s delegáciou amerického Kongresu – medzi inými s členmi Snemovne reprezentantov Jasonom Crowom, Jimom McGovernom či Adamom Schiffom.

 

 

„Všetci ste vítaní,“ citovala AP Zelenského slová k americkej delegácii. Pelosiová ukrajinskému prezidentovi odvetila: „Navštívili sme vás, aby sme sa vám poďakovali za váš boj za slobodu.“

 

img

 

„Váš boj za slobodu je totiž bojom každého (z nás). Je preto naším záväzkom stáť pri vás, až kým sa tento boj neskončí,“ dodala predsedníčka Snemovne reprezentantov Kongresu USA.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA Prezident Zelenskyj sa prihovorí slovenským poslancom v parlamente



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies