Ruské lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska

NETKY.SK • 1 Máj 2022, 09:00 • 2 min
Ruské lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska

ŠTOKHOLM – Ruské prieskumné lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska, uviedlo v sobotu švédske ministerstvo obrany. TASR túto informáciu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Ruské vrtuľové lietadlo (Antonov) An-30 narušilo v piatok večer švédsky vzdušný priestor,“ uviedlo vo vyhlásení švédske ministerstvo obrany s tým, že jeho tímy toto narušenie sledovali a odfotili. Parlament tohto škandinávskeho štátu v súčasnosti na pozadí ruského vojenského ťaženia na Ukrajine prehodnocuje švédsku bezpečnostnú politiku, pričom by podľa očakávaní mal poskytnúť k tejto veci správu v polovici mája.

 

 

Švédsko a Fínsko sú v úzkom kontakte v súvislosti s rozhodnutím o tom, či vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) po ruskej invázii na Ukrajinu, uviedli v piatok ministri zahraničných vecí oboch týchto severských štátov. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg avizoval vo štvrtok, že prípadná žiadosť Fínska a Švédska o členstvo v Aliancii bude „srdečne vítaná“. Rusko však upozornilo, že ak sa tieto severské štáty rozhodnú vstúpiť do Severoatlantickej aliancie, rozmiestni hypersonické a jadrové zbrane na území svojej pobaltskej exklávy Kaliningrad.

 

Možno vás zaujme: Ak nebudú naše návrhy akceptované, pripravíme generálny štrajk, uviedol Machyna



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies