M. Krajniak: Poslanci Sme rodina budú mať pri vydaní Fica zelenú kartu

NETKY.SK • 1 Máj 2022, 13:44 • 2 min
M. Krajniak: Poslanci Sme rodina budú mať pri vydaní Fica zelenú kartu

BRATISLAVA – Líder Smeru-SD a poslanec Robert Fico vidí za svojím obvinením politický motív a pokus vládnej koalície dostať ho do väzby. Uviedol to v nedeľnej relácii RTVS O päť minút 12.

slovakia

left justify in out

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) si nemyslí, že orgány činné v trestnom konaní robia na politický pokyn. Pri hlasovaní o vydaní Fica na väzobné stíhanie budú mať podľa neho poslanci Sme rodina „zelenú kartu“, teda budú môcť hlasovať podľa seba.

 

img

 

Minister v prípade, že by bol poslanec, by za vydanie Fica nehlasoval. „Je to natoľko vážny zásah do politického súboja, že by sa nemal udiať,“ zdôvodnil. Pripomenul, že trestné stíhanie bude prebiehať naďalej. Krajniak zároveň Ficovi vyčítal, že jeho Smer-SD zneužíval počas svojho vládnutia svoju moc. Povedal to v súvislosti s nelegálnymi lustráciami, ktorých predmetom mal byť v minulosti podobne ako ďalších približne 500 ľudí. Prípad vyšetruje Úrad inšpekčnej služby.

 

img

 

„Dopustili ste také veci, že nielenže sa takto šikanovali politickí oponenti, ale aj ich rodinní príslušníci,“ upozornil. Označil to za absolútne neprípustné. Fico vníma svoje obvinenie ako pokus zlikvidovať opozíciu. „Chcú sa nás zbaviť, lebo hovoríme pravdu o Slovensku,“ vyhlásil. Naďalej tvrdí, že nevie, z čoho je obvinený. Rovnako obvinenie koaličného poslanca Martina Borguľu (Sme rodina) vníma ako varovanie vládnemu hnutiu.

 

Možno vás zaujme: Poslanci sa opäť zídu v utorok, pokračovať majú v diskusii o Ficovi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies