Ako sa EÚ v otázke plynu dohodne, tak budeme konať, vyhlásil Matovič

NETKY.SK • 1 Máj 2022, 14:23 • 2 min
Ako sa EÚ v otázke plynu dohodne, tak budeme konať, vyhlásil Matovič

BRATISLAVA – Slovensko bude v prípade plynu konať podľa toho, ako sa dohodne Európska únia (EÚ). Skonštatoval to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Zároveň pripustil, že SR sa nevie zo dňa na deň odpojiť od ruských energií.

slovakia

left justify in out

„Ako sa EÚ dohodne, tak budeme konať. Ja verím, že to bude v súlade so zdravým rozumom,“ vyhlásil Matovič. V takej dôležitej bezpečnostnej otázke ako je plyn, by sme podľa neho nemali konať ad hoc. Dodal, že Slovensko „nemá na to“, aby sa len tak zo dňa na deň dokázalo odpojiť od ruských energií. Minister zároveň ubezpečil, že 1,3 miliardy eur, ktoré vláda avizovala na pomoc ľuďom so zdražovaním, je plne vykrytých.

 

img

 

Opatrenia, ktoré sa skladajú z okamžitej aj systematickej pomoci, podľa neho zasiahnu tých, ktorí to potrebujú. V súvislosti s rozhodovaním Národnej rady (NR) SR o žiadosti prokuratúry na vydanie súhlasu na vzatie do väzby lídra Smeru-SD a poslanca Roberta Fica uviedol, že parlament bude podľa neho rozhodovať o tom, či má mať Fico rovnaké práva ako obyčajní ľudia.

 

img

 

Dodal, že z pohľadu koalície sú obavy, ako zahlasuje Sme rodina. Toto hnutie je podľa Matoviča v ťažkej situácii pre obvinenie poslanca Martina Borguľu (Sme rodina). „Možno aj trošku kalkulujú s tým, že keď teraz oni podržia Fica, potom zase Fico podrží ich,“ myslí si Matovič. Hlasovanie v tejto veci bude podľa neho vizitkou celej koalície.

 

Možno vás zaujme: Vláda musí konečne začať riešiť problémy Slovenska, skonštatoval Pellegrini



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies