Angelina Jolie opäť ukázala svoje veľké srdce, nemala strach ani z vojnovej oblasti

NETKY.SK • 1 Máj 2022, 11:00 • 2 min
Angelina Jolie opäť ukázala svoje veľké srdce, nemala strach ani z vojnovej oblasti

ĽVOV – V západoukrajinskom meste Ľvov sa v sobotu objavila americká herečka Angelina Jolieová, ktorá zastáva aj funkciu osobitnej vyslankyne Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na tlačovú agentúru Ukrinform, ktorá citovala jednu z miestnych novinárok. Tá spozorovala 47-ročnú oscarovú herečku v jednej z ľvovských kaviarní.

slovakia

left justify in out

 

To, či sa Jolieová, ktorá sa dlhodobo venuje humanitárnym projektom, nachádza na návšteve Ukrajiny v rámci svojho postu v UNHCR, nebolo bezprostredne známe. Novinárka Maja Pidhorodecká zverejnila na sociálnej sieti Facebook video, ktoré zachytáva Jolieovú v ležérnom oblečení a s ruksakom, ako vstupuje do kaviarne v Ľvove ležiacom pri hraniciach s Poľskom. „Nič výnimočné. Jednoducho Ľvov. Išla som iba na kávu. A tam (zrazu) Angelina Jolieová. Ukrajinu jednoducho podporuje celý svet,“ uviedla žurnalistka.

 

 

Angelina Jolieová navštívila koncom marca nemocnicu v Ríme, kde sa stretla s deťmi, ktoré utiekli z Ukrajiny pred ruskou vojenskou inváziou. Ako osobitná vyslankyňa UNHCR navštívila aj utečenecké tábory v rôznych častiach sveta, pripomenula APA.

 

 

Ľvov sa stal jedným z ukrajinských centier vnútorne vysídlených osôb utekajúcich z nebezpečnejších oblastí krajiny. Mesto Ľvov s populáciou okolo 700 000 ľudí prijalo podľa tamojšieho starostu zhruba 200 000 utečencov z iných častí krajiny.

 

Možno vás zaujme: Lavrov tvrdí, že zrušenie sankcií je kľúčovou súčasťou rokovaní



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies