Slovan má deviaty majstrovský titul, osamostatnil sa na čele tabuľky

NETKY.SK • 2 Máj 2022, 07:40 • 2 min
Slovan má deviaty majstrovský titul, osamostatnil sa na čele tabuľky

NITRA – Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v šiestom zápase finále Kaufland play off Tipos extraligy 2021/2022 a získali titul majstra SR. V nedeľu triumfovali na ľade HK Nitra 5:2 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Slovan rozhodol o triumfe v tretej tretine

 

Po bezgólovej prvej tretine strelili obe mužstvá po jednom góle v druhej časti hry, Slovan rozhodol o triumfe v tretej tretine. Víťazný gól dal obranca Andrej Golian, v závere ešte hostia spečatili triumf dvomi zásahmi do prázdnej bránky.

Hokejisti Slovana Bratislava získali už svoj deviaty majstrovský titul a osamostatnili sa na čele historickej tabuľky. Druhé sú Košice, ktoré triumfovali v najvyššej slovenskej súťaži osemkrát.

 

 

Extraliga má vo svojej histórii naďalej sedem rôznych víťazov. Pre trénera Slovana Andreja Podkonického je to prvý titul v kariére v pozícii hlavného trénera, vlani ho získal vo Zvolene ako asistent Petra Oremusa.

 

Ohlasy po zápase:

 

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Je to o góloch a o šanciach a o systémových zásadách. Slovan to zvládal lepšie. Slovan vyhral štyri zápasy a preto je majster. Nám chýbala k titulu garnitúra hráčov so skúsenosťami a najmä, aby boli zdraví. A naši nosní hráči boli zdemolovaní a nepodávali výkon, aký by sme potrebovali."

 

Andrej Podkonický, tréner Slovana: Tlak bol obrovský, ale verili sme tímu. Ak hral svoj hokej, nebál som sa. Mali sme ťažkú sériu s Košicami a vedeli sme, že ak takto budeme hrať aj s Nitrou, tak ju zdoláme. Je to odmena za prácu, ktorú robím a v ktorej sa snažím zlepšovať. Potvrdil som si, že som na dobrej ceste."

 

Michal Sersen, kapitán Slovana: „Zdvihnúť ako kapitán nad hlavu poháre Dušana Pašeka a Vladimíra Dzurillu, čo sú klubové legendy, to je pre mňa veľká česť. Som hrdý na túto partiu."

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies