Archív článkov za Január 2020, strana 3

Otvor článok

Netanjahu pochválil Trumpa za zabitie Solejmáního

5.1 2020 12:35

JERUZALEM/BEJRÚT - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu vyhlásil, že americký prezident Donald Trump "si zaslúži všetko uznanie" za to, že nariadil zabitie iránskeho generálmajora Kásema Solejmáního.

Otvor článok

Diaľnica v smere na Poprad je uzavretá, zrazilo sa niekoľko áut

5.1 2020 13:20

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK - Na diaľnici D1 za Spišským Štvrtkom sa stala hromadná nehoda, pri ktorej sa zrazilo viacero áut, dodávky i autobus.

Otvor článok

Maximálne nemocenské dávky sa zvýšili, najvyššia materská už presahuje 1 500 eur

5.1 2020 13:36

BRATISLAVA - Od začiatku tohto roka sa zvýšili maximálne sumy nemocenských dávok. Dôvodom je nárast najvyššieho možného denného vymeriavacieho základu na výpočet týchto dávok zo 62,7288 eura na 66,6083 eura.

Otvor článok

Úvodnú etapu motocyklov rely Dakar vyhral Price, Svitko skončil dvadsiaty

5.1 2020 13:52

DŽIDDA - ustrálčan Toby Price na KTM zvíťazil v nedeľnej úvodnej etape motocyklov 42. ročníka Rely Dakar.

Otvor článok

NHL: Kovaľčuka čaká premiéra v drese Montrealu

5.1 2020 14:14

MONTREAL - Ruský hokejista Iľja Kovaľčuk by mal už v noci na pondelok absolvovať svoju premiéru v drese Montrealu Canadiens.

Otvor článok

Katedrále Notre-Dame hrozí zrútenie stropov

5.1 2020 14:53

PARÍŽ - Parížska katedrála Notre-Dame, ktorú vlani v apríli poškodil požiar, ešte nie je zachránená, pretože hrozí, že sa zrútia jej stropy.

Otvor článok

Koalícia vedená USA oznámila, že po útokoch pozastavuje boj proti IS v Iraku

5.1 2020 15:35

BAGDAD - Koalícia vedená USA v nedeľu oznámila, že "pozastavuje" boj proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Iraku, kde americkí vojaci poskytujúci výcvik irackým silám čelia raketovým útokom.

Otvor článok

Alžbeta II. sa opäť odfotila s troma následníkmi trónu

5.1 2020 15:54

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. sa odfotila s troma následníkmi trónu.

Otvor článok

Pellegrini: Stiahnutie siedmich vojakov z misie v Iraku nie je dnes možné

5.1 2020 17:14

BANSKÁ BYSTRICA - Vládny špeciál nemôže odletieť po siedmich slovenských vojakov slúžiacich na misii v Iraku.

Otvor článok

Niečo o hanbe

6.1 2020 06:44

Dalo by sa povedať, že hanba má úzke prepojenie s ľútosťou.

Otvor článok

Kresťania si dnešným dňom pripomínajú sviatok Troch kráľov

6.1 2020 08:26

BRATISLAVA - Sviatok Zjavenia Pána známy aj pod názvom Traja králi oslavujú dnes katolíci i ďalší veriaci po celom svete. Ide o sviatok zjavenia Ježiša Krista ako Mesiáša Izraela, Spasiteľa sveta a Božieho Syna.

Otvor článok

USA pohrozilo Iraku zavedením prísnych sankcií

6.1 2020 09:25

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že pokiaľ iracký parlament schváli, aby vojaci USA opustili krajinu, zavedie pre Irak tvrdé sankcie.

Otvor článok

Neuveriteľný obrat Caps a krásna momentka pre Pánika

6.1 2020 10:25

USA - Líder NHL Washington Capitals ukázal, že treba proti nemu hrať až do posledných sekúnd. Sharks, ktorí zavítali na jeho ľad nestačilo na víťazstvo ani dvojgólové vedenie v posledných chvíľach zápasu.

Otvor článok

V noci sa v USA udeľovali Zlaté glóbusy, najlepšími hercami sa stali známe tváre

6.1 2020 11:16

BRATISLAVA - Najviac trofejí, tri, si v rámci 77. ročníka udeľovania cien Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA) vyslúžil film v hlavnej úlohe s Bradom Pittoma a Leonardom DiCapriom.

Otvor článok

Zajtrajší štrajk autodopravcov obmedzí úseky v polke Bratislavy

6.1 2020 12:04

BRATISLAVA - V Bratislave budú v utorok (7. 1.) štrajkovať autodopravcovia. Upozornil na to Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že štrajk sa dotkne najmä východnej časti hlavného mesta.

Otvor článok

Turecko postavilo Spojené štáty do nepohodlnej situácie

6.1 2020 12:23

ANKARA – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhlásil, že Ankara uzavrie americké vojenské základne Incirlik a Kureggik, ak Washington uloží sankcie za nákup ruských systémov protivzdušnej obrany S-400, ktorý kúpili Turci od Ruska. Toto vyhlásenie Erdogana spôsobilo v USA skutočnú paniku.

Otvor článok

Najväčší prínos slovenského predsedníctva v OBSE vidí Miroslav Lajčák na Ukrajine

6.1 2020 12:40

BRATISLAVA – Najväčší prínos slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) vidí minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) pri riešení konfliktov na Ukrajine.

Otvor článok

V Británii špeciálnym službám je povolene mučiť a vraždiť ľudí

6.1 2020 13:00

LONDÝN – Britské úrady vyhlásili, že špeciálne služby nemôžu zabezpečiť potrebnú bezpečnosť v krajine bez práva zabíjať a mučiť podozrivých v trestnej činnosti ľudí.

Otvor článok

Pri kúpe smartfónu nerozhoduje vek dieťaťa

6.1 2020 14:40

Táto digitálna doba výrazne vplýva aj na tých najmenších. Deti chcú svojich rodičov napodobňovať, a keď vidia v ich rukách špičkový mobil, chcú ho mať tiež. Kedy je ale vhodná doba zaobstarať dieťaťu smartfón?

Otvor článok

Peter Pellegrini: Najväčšími výzvami pre Slovensko budú digitalizácia, zmena demografie a trhu práce

6.1 2020 16:00

BRATISLAVA - Najväčšími výzvami pre Slovensko budú digitalizácia, zmena demografie a trhu práce. V rozhovore to uviedol predseda vlády a volebný líder strany Smer-SD Peter Pellegrini.

Otvor článok

Aj snímky z vesmíru poukazujú na závažnosť situácie v Austrálii

6.1 2020 19:19

Tragédia doteraz nevídaných rozmerov. Tak ľudia vnímajú najhoršie požiare v histórii Austrálie. Ani mesiac od ich vypuknutia sa situácia príliš nelepší a dážď priniesol len krátku úľavu.

Otvor článok

USA nedali šéfovi iránskej diplomacie víza, nedostane sa do OSN

7.1 2020 07:09

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa v pondelok odmietla vydať víza iránskemu ministrovi zahraničných vecí Mohammadovi Džavádovi Zarífovi, ktorý sa chcel vo štvrtok zúčastniť na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku na tému dôležitosti dodržiavania Charty OSN.

Otvor článok

Vďaka nemu môžu aj nevidiaci čítať a milovať knihy

7.1 2020 07:15

Prvý mesiac roka si uchováva a pripomína Svetový Braillov deň, teda čas, keď sa tvorca písma narodil. Braillovo písmo pozná šesť bodiek a ich vzájomnou kombináciou vzniká všetko, čo sa potrebuje v komunikácii zaznamenať. Kniha vytvorená vďaka špeciálnemu slepeckému písmu, je síce dvojnásobne hrubšia a aj väčšia než tá klasická, ktorú možno vídať v kníhkupectvách, napriek tomu sa však aj človek nevidiaci rovnako zamilovávava do literatúry.

Otvor článok

Christian Bale rokuje o úlohe v pokračovaní marvelovky Thor

7.1 2020 07:26

LONDÝN - Anglický herec Christian Bale rokuje o role vo štvrtom filme z marvelovskej série o superhrdinovi Thorovi s názvom Thor: Love and Thunder. Informujú o tom portály Collider a The Hollywood Reporter. Detaily o jeho úlohe však nie sú známe.

Otvor článok

Lesné požiare zničili už takmer 2 000 domov

7.1 2020 07:36

SYDNEY - Lesné požiare v Austrálii zničili už takmer 2 000 domov, potvrdili tamojšie úrady.

Otvor článok

V Iráne pochovávajú zabitého generála Solejmáního

7.1 2020 07:47

KERMÁN - Tisíce ľudí zaplavili v utorok ráno ulice mesta Kermán na juhovýchode Iránu, aby sa zúčastnili na pohrebe generála Kásema Solejmáního, zabitého v noci na 3. januára v Bagdade pri útoku amerického dronu. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvor článok

Modelka posiela nahé fotky každému, kto prispeje na boj s austrálskymi požiarmi

7.1 2020 07:57

V angličtine existuje príslovie, ktoré odkazuje na komiksového superhrdinu. Nie všetci hrdinovia nosia plášte, tvrdí príslovie. Najnovšie hrdinka internetu nenosí nič.

Otvor článok

V tejto košeli vás nikdy nevyhodia!

7.1 2020 08:20

Kvalitná biela pánska košeľa sa hodí na každú príležitosť. Pokiaľ si nie ste istí, aký dress kód sa pri danej udalosti vyžaduje, toto je zaručene tá správna voľba, s ktorou uspejete.

Otvor článok

V stredu uplynie lehota na delegovanie členov volebných komisií

7.1 2020 12:03

BRATISLAVA - V stredu (8. 1.) uplynie lehota na delegovanie členov okrskových a okresných volebných komisií v súvislosti s voľbami do Národnej rady SR. Upozorňuje na to Ministerstvo vnútra (MV) SR.

Otvor článok

Slovenskí vojaci boli z Iraku odvolaní

7.1 2020 12:03

Siedmi slovenskí vojaci, ktorí sa nachádzali na výcvikovej misii v Iraku, sú už mimo jeho územia, informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády Slovenskej republiky. Ďalšie kroky sa uskutočnia po konzultácii so spojencami.

Otvor článok

V piatok bude možné pozorovať celý priebeh polotieňového zatmenia Mesiaca

7.1 2020 12:25

BRATISLAVA - Na Slovensku bude možné pozorovať v piatok 10. januára celý priebeh polotieňového zatmenia Mesiaca.

Otvor článok

Ktorý film vyhrá cenu BAFTA?

7.1 2020 12:29

LONDÝN - Zoznamu kandidátov v 73. ročníku udeľovania cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení BAFTA vládne komiksovka Joker s 11 nomináciami. Po desať majú v hre Ír a Vtedy v Hollywoode, deväť si vyslúžila vojnová dráma 1917, šesť Králiček Jojo a po päť majú Malé ženy, Manželská história a Dvaja pápeži.

Otvor článok

Fínska vedkyňa dokázala, že genocída Srbov zo strany Západu bola skutočná

7.1 2020 14:05

HELSKINKI – Fínska vedkyňa a politička Pirkko Turpeinen uviedla, že západné krajiny vykonávajú politiku genocídy proti Srbom. "Genocída proti Srbom bola vedená už cele storočie a falošné obvinenia, že spáchali zločiny počas rozpadu Juhoslávie, sú súčasťou kampane veľkých mocnosti, aby ospravedlnili svoje dobyté ciele", povedala Turpeinen.

Otvor článok

Ukrajinský podplukovník SBU, ktorý prešiel na stranu Ruska, vymenoval páchateľov zostreleného Boeingu

7.1 2020 14:34

MOSKVA – Boeing malajzijských Airlines bol zostrelený ukrajinskou raketou z komplexu Buk, ktorý sa nachádzal v službe 156-ho protilietadlového raketového pluku Ozbrojených síl Ukrajiny. Toto uviedol bývalý podplukovník SBU Vasily Prozorov, ktorý prešiel na stranu Ruska, v uverejnenom vyšetrovacom dokumente.

Otvor článok

Prvý hetrik Ronalda či návrat Zlatana, aj to priniesla Seria A

7.1 2020 15:33

TALIANSKO - Do Serie A sa vrátil showman, no v prvom rade veľký hráč Zlatan Ibrahimovič. Jeho nové číslo na drese AC Miláno je 21, pretože je podľa svojich slov 3-krát lepší ako Ronaldo. Ten mu vo včerajších hodinách odpovedal hetrikom do siete Cagliari.

Otvor článok

Australian Open prebehne aj napriek rozsiahlym požiarom

7.1 2020 15:58

Úvodný tenisový grandslamový turnaj sezóny Australian Open by sa mal odohrať v pôvodne plánovanom termíne. Rozsiahle požiare, ktoré sužujú Austráliu už niekoľko mesiacov, podľa organizátorov podujatie neohrozia.