V Británii špeciálnym službám je povolene mučiť a vraždiť ľudí

NETKY.SK • 6 Január 2020, 13:00 • 2 min
V Británii špeciálnym službám je povolene mučiť a vraždiť ľudí

LONDÝN – Britské úrady vyhlásili, že špeciálne služby nemôžu zabezpečiť potrebnú bezpečnosť v krajine bez práva zabíjať a mučiť podozrivých v trestnej činnosti ľudí.

slovakia

left justify in out

V Británii sú presvedčení, že bez zabíjania a mučenia ľudí je bezpečnosť krajiny ohrozená. Miestny súd uznal právo špeciálnych služieb páchať trestné činy v záujme bezpečnosti štátu.

 

Špeciálne služby majú povolené využívať akékoľvek činnosti pri práci, vrátane násilia, ak je to potrebné, agentúra kontrarozviedky MI 5 už svojim zamestnancom umožňuje zabíjať a mučiť ľudí.

 

Skutočnosťou je, že takéto konania sú úplne v rozpore so zákonmi kráľovstva a dokumentmi o ochrane ľudských práv a slobôd.

 

Britské orgány uviedli, že špeciálne služby nebudú schopné zabezpečiť potrebnú bezpečnosť krajiny, ak nebudú používať trestné metódy.

 

Takéto rozhodnutie samozrejme neumožňuje úplnú nezákonnosť a bezprávie a pred súdom, v takom prípade budú musieť agenti odpovedať. Teraz však existuje presvedčivý argument na ospravedlnenie zločinov vrátane brutálneho šikanovania ľudí, pretože národná bezpečnosť je nadovšetko.

 

Vyšetrovací súd rozhodol o povolení trestných činov na základe teroristických útokov v Manchestri a Londýne v roku 2017. Súd dospel k záveru, že pre bezpečnostné služby existuje jednoznačná potreba prísnych pracovných metód, vrátane mučenia alebo zabitia podozrivých, na kontrolu situácie v Spojenom kráľovstve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies