Archív článkov za Jún 2019, strana 1

Otvor článok

Geneticky upravená huba zabíja malarické komáre

1.6 2019 07:44

BRATISLAVA - Geneticky upravená huba s pavúčím toxínom môže rýchlo zabiť obrovské množstvá komárov, ktoré roznášajú maláriu, naznačuje štúdia. Pokusy z Burkina Faso ukázali až 99-percentný úhyn populácie komárov v priebehu 45 dní. Cieľom nie je podľa vedcov vyhynutie komárov, ale pomoc v boji proti šíreniu malárie.

Otvor článok

Fond na podporu športu možno začne fungovať už v januári 2020

1.6 2019 07:49

BRATISLAVA - Zákon o Fonde na podporu športu by mal vstúpiť do platnosti 1. januára 2020 a na začiatku by mal pracovať s rozpočtom 20 miliónov eur z prostriedkov ministerstva financií. Taký je návrh poslancov Dušana Tittela a Tibora Jančulu (obaja SNS), ktorý predložili do pléna.

Otvor článok

Nové pravidlá v baroch na párty pláži majú krotiť bujarých turistov

1.6 2019 08:11

PALMA DE MALLORCA - Bary a kluby na vykričanom dlhom pásme pieskových pláží Platja de Palma na španielskom ostrove Malorka navštívili pred tohtoročnou letnou párty sezónou policajní inšpektori. Nepáčilo sa im všetko, čo tam videli, poznamenáva agentúra DPA.

Otvor článok

Amy Winehouse bola vraj génius

1.6 2019 08:46

BRATISLAVA - Britsko-americký producent Mark Ronson označil zosnulú speváčku Amy Winehouse za génia. Štyridsaťtriročný rodák z Londýna spolupracoval s oceňovanou interpretkou na jej druhom albume Back to Black (2006).

Otvor článok

Dnešný deň patrí všetkým deťom

1.6 2019 09:44

BRATISLAVA - Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Medzinárodný deň detí sa zvyčajne oslavuje každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952.

Otvor článok

Symfonický orchester a známy raper sa predstavia na jednom pódiu

1.6 2019 10:50

BRATISLAVA - Rytmus a Symfonický orchester je názov koncertu, ktorý najznámejší slovenský raper Patrik Vrbovský uvedie 21. septembra na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. TASR informovala PR manažérka Katarína Gajdošíková. Symfonický orchester a známy raper sa predstavia na jednom pódiu. Originálny koncert, ktorý spojí zdanlivo nespojiteľné. Hudba ulice a vyše 60-členný orchester divákov presvedčí, že dokonale funguje. Jeho "spojítkom" je samotný Rytmus.

Otvor článok

Detská zdravotná sestra v službe nafúkala

1.6 2019 12:00

MOLDAVA NAD BODVOU - Pod vplyvom alkoholu ordinovala zdravotná sestra v ambulancii pre deti a dorast v Moldave nad Bodvou. Ako o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Košice na sociálnej sieti, v dychu mala 2,56 promile alkoholu. Podozrivá je v cele policajného zaistenia.

Otvor článok

Marc Webb možno nakrúti hraný remake rozprávky

1.6 2019 12:13

BRATISLAVA - Americký filmár Marc Webb bude zrejme režírovať remake animovanej snímky Snehulienka a sedem trpaslíkov (1937) Walta Disneyho. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Štyridsaťštyriročný rodák z Bloomingtonu v americkom štáte Indiana podľa neho v súčasnosti o réžii adaptácie klasickej disneyovky rokuje.

Otvor článok

Dvaja zranení muži z incidentu na Obchodnej ulici sú v stabilizovanom stave

1.6 2019 12:51

BRATISLAVA - Muži zranení počas piatkového (31. 5.) incidentu na Obchodnej ulici v Bratislave sú po operácii v stabilizovanom stave. Jeden z nich zostáva v umelom spánku pod dohľadom lekárov. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Otvor článok

Klopp pobavil novinárov pred finále

1.6 2019 13:34

MADRID - Tréner futbalistov anglického klubu FC Liverpool Jürgen Klopp na piatkovej tlačovej konferencii pred sobotňajším finále Ligy majstrov 2018/2019 proti Tottenhamu Hotspur na štadióne Wanda Metropolitano v Madride pobavil prítomných jednou zaujímavou odpoveďou.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Kaštieľ Čereňany ožil módou

1.6 2019 17:00

ČERAŇANY: Módna návrhárka Ema Klein predstavila svoju novú kolekciu spolu s úžasným kulinárskym zážitkom Mariána Fila.

Otvor článok

Nového Batmana by si mal zahrať Robert Pattinson

2.6 2019 08:41

BRATISLAVA - V novom filme o Batmanovi by si mal hlavnú rolu zahrať Robert Pattinson. Anglický herec už vraj uzavrel dohodu s producentskou spoločnosťou Warner Bros., informoval magazín Variety na svojej webovej stránke. O tom, že je favoritom na túto úlohu, sa špekulovalo už dlhšie.

Otvor článok

Muž sa roky hral na princa, vylákal od investorov milióny

2.6 2019 08:46

MIAMI - Muž, ktorý sa tri desaťročia vydával za saudskoarabského princa, aby oklamal investorov a žil luxusným životom, pôjde na 18 rokov za mreže.

Otvor článok

Ariana Grande musela pre alergickú reakciu zrušiť vystúpenia

2.6 2019 08:53

BRATISLAVA - Americká speváčka Ariana Grande musela zrušiť dve plánované šou, pretože dostala nečakanú alergickú reakciu z rajčín. Speváčka v dôsledku reakcie prišla o hlas. Vystúpenia, ktoré sa mali konať tento týždeň na Floride, z tohto dôvodu odvolali.

Otvor článok

Liverpool zdolal Tottenham a je na európskom tróne

2.6 2019 08:58

MADRID - Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2018/2019 nad Tottenhamom Hotspur 2:0. Do vitríny anglického veľkoklubu tak pribudla už šiesta trofej za prvenstvo v Európskom pohári majstrov (EPM), resp. v Lige majstrov.

Otvor článok

Som Európan, nie anglický idiot, vyjadril sa o brexite Elton John

2.6 2019 09:34

BRATISLAVA - Anglický spevák, klavirista a skladateľ Elton John ostro skritizoval pokračujúcu krízu týkajúcu sa brexitu a povedal, že sa v tomto smere "hanbí" za svoju krajinu.

Otvor článok

Neymar je podozrivý zo sexuálneho napadnutia

2.6 2019 09:41

PARÍŽ - Brazílsky futbalista Neymar čelí podozreniu zo sexuálneho útoku na ženu. Útočník Paríža St. Germain sa mal dopustiť násilia v hoteli v metropole Francúzska. Obeť vzniesla obvinenie na polícii v Sao Paule. Informovala o tom BBC.

Otvor článok

V Nošoviciach vyrobili tento týždeň trojmiliónte vozidlo Hyundai

2.6 2019 09:50

NOŠOVICE- Juhokórejská automobilka Hyundai chce tento rok v moravských Nošoviciach vyrobiť 318.000 vozidiel, z ktorých časť sa vyvezie do 69 krajín. Vo štvrtok (30. 5.) dosiahla významný úspech, keď jej z montážneho pásu zišiel trojmiliónty automobil.

Otvor článok

Pod autom príslušníka polície našli bombu

2.6 2019 10:24

LONDÝN - Polícia v severoírskom meste Belfast zneškodnila v sobotu nástražný výbušný systém, ktorý pod auto jedného z jej príslušníkov umiestnil neznámy páchateľ pravdepodobne z radov militantných republikánov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie severoírskej polície.

Otvor článok

Vrtuľník zasahoval pri zrážke dvoch motocyklistov

2.6 2019 10:46

VRÁBLE - Leteckí záchranári z Nitry zasahovali v sobotu predpoludním pri dopravnej nehode pri Vrábľoch. TASR o tom informovala hovorkyňa vrtuľníkovej a záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Otvor článok

Jahodová sezóna je v plnom prúde

2.6 2019 11:20

BRATISLAVA - Jahody pre svoju nezameniteľnú chuť, vôňu aj vzhľad zastupujú dôležité miesto v kuchyni. Nemenej dôležité sú aj pre naše zdravie a krásu, pretože sú cenným zdrojom vitamínov a minerálnych látok.

Otvor článok

SNS prichádza s návrhom zákazu chovu zvierat na kožušiny

2.6 2019 12:10

BRATISLAVA - Po zákone "zviera nie je vec" Slovenská národná strana pokračuje vo vytváraní lepších podmienok pre zvieratá a v ochrane životného prostredia. Pre agentúru SITA to uviedla poslankyňa NR SR za SNS Eva Antošová, ktorá na júnovú schôdzu parlamentu predkladá návrh novely veterinárneho zákona s cieľom zakázať na Slovensku chov zvierat na kožušiny.

Otvor článok

Ceny bytov v Bratislave nebudú klesať

2.6 2019 12:37

BRATISLAVA – Ceny bytov v Bratislave nebudú v najbližšom období klesať, ale očakáva sa spomalenie ich rastu. Za posledné tri roky ceny rástli všade, ale nie rovnomerne. Cenové rozdiely medzi jednotlivými mestskými časťami sa znova zväčšili, a to aj napriek tomu, že Bratislava nie je rozľahlým veľkomestom.

Otvor článok

Matečná: Obchodné reťazce zvyšujú ceny potravín bezdôvodne

2.6 2019 13:46

BRATISLAVA - Obchodné reťazce zvyšujú niekedy ceny potravín bezdôvodne. Povedala to v relácii O 5 minút 12 ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (SNS) s tým, že je potrebné ceny sledovať. Opozičná poslankyňa Anna Zemanová (SaS) považuje opatrenia rezortu za nezmyselné.

Otvor článok

Do septembra Pellegrini povie,či bude kandidovať na predsedu Smeru-SD

2.6 2019 14:48

BRATISLAVA - Do začiatku septembra tohto roka sa verejnosť dozvie, či bude premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) kandidovať na predsedu Smeru-SD. Pellegrini to potvrdil v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Otvor článok

Pri výbuchoch v továrni na výrobu výbušnín bolo zranených 89 ľudí

2.6 2019 15:41

MOSKVA - Po sobotňajších výbuchoch a požiari v továrni na výrobu výbušnín v ruskom meste Dzeržinsk lekári a zdravotníci ošetrili 89 ľudí. Hospitalizovaných je 16 zranených, pričom stav jedného z nich je podľa lekárov vážny. S odvolaním sa na úrady Nižnonovgorodskej oblasti o tom v nedeľu informovala agentúra TASS.

Otvor článok

Koho by chceli Slováci za budúceho premiéra?

2.6 2019 16:07

BRATISLAVA - Jednoznačným víťazom prieskumu o tom, kto by sa mal stať premiérom, sa stal súčasný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). V úlohe predsedu vlády SR by si ho želalo takmer 15 percent Slovákov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza a reláciu Na telo s Michalom Kovačičom.

Otvor článok

Slovensko bude mať po novom veľvyslanectvá aj v týchto krajinách

3.6 2019 06:20

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí sa rozhodlo, že otvorí zastupiteľstvá Slovenska aj v Jerevane a Baku.

Otvor článok

Juncker chce šetriť peniaze, posty eurokomisárov by nateraz mali ostať neobsadené

3.6 2019 07:09

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker prišiel s návrhom, podľa ktorého by voľné posty eurokomisárov mali ostať neobsadené až do 1. novembra, kedy nastúpi aj nová exekutíva EÚ.

Otvor článok

Kanada má problém vo Venezuele, pozastavila činnosť veľvyslanectva

3.6 2019 08:08

TORONTO - Venezuela sa rozhodla, že kanadským diplomatom neobnoví víza, preto Kanada pozastavila činnosť svojej ambasády v krajine.

Otvor článok

Ideológie ohrozujú Európu, tvrdí pápež

3.6 2019 08:46

VATIKÁN - Pápež František si myslí, že EÚ by sa mala vrátiť k tomu, v čo verili jej zakladatelia.

Otvor článok

Do platnosti vstúpil zákaz vývozu paliva na Ukrajinu

3.6 2019 09:29

MOSKVA – Od 1. júna 2019 vstúpil do platnosti zákaz dodávok uhlia a ropných produktov z Ruska na Ukrajinu.

Otvor článok

Slovensko patrí medzi top krajiny EÚ v počte domácností s deťmi

3.6 2019 10:36

BRATISLAVA - V minulom roku mala až tretina všetkých rodín v rámci 28 členských štátov Európskej únie (EÚ), čo do počtu 65 miliónov, nezaopatrené deti žijúce s nimi v jednej domácnosti. Malo by to mať priamy súvis s postupným odkladaním materstva.

Otvor článok

Druhý finálový zápas NBA rozhodli hráči Warriors len pár sekúnd pred koncom

3.6 2019 11:15

TORONTO - Počas dnešnej noci sa hráčom Golden State Warriors podarilo zvíťaziť na palubovke Toronta a získali tak opäť psychickú výhodu na svoju stranu, keďže po dvoch zápasoch v Toronte je stav na zápasy nerozhodný 1:1. Finálová séria sa teraz presúva na západné pobrežie USA do Oaklandu.

Otvor článok

Počuli ste už o tanorexii? Možno ňou trpíte aj vy

3.6 2019 11:22

Viete si predstaviť, že by ste po lete neboli ani trochu opálený? Ak nie, reč bude možno práve o vás.

Otvor článok

Slovensko je podľa Bugára pevnou súčasťou Severoatlantickej aliancie

3.6 2019 12:02

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Béla Bugár sa na plenárnom zasadnutí Parlamentného zhromaždenia NATO v Bratislave vyjadril, že Slovensko je súčasťou Severoatlantickej aliancie a jeho pevné transatlantické ukotvenie v aliancii potvrdzujú aj reálne kroky.