Symfonický orchester a známy raper sa predstavia na jednom pódiu

NETKY.SK • 1 Jún 2019, 10:50 • 2 min
Symfonický orchester a známy raper sa predstavia na jednom pódiu

BRATISLAVA - Rytmus a Symfonický orchester je názov koncertu, ktorý najznámejší slovenský raper Patrik Vrbovský uvedie 21. septembra na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. TASR informovala PR manažérka Katarína Gajdošíková. Symfonický orchester a známy raper sa predstavia na jednom pódiu. Originálny koncert, ktorý spojí zdanlivo nespojiteľné. Hudba ulice a vyše 60-členný orchester divákov presvedčí, že dokonale funguje. Jeho "spojítkom" je samotný Rytmus.

slovakia

left justify in out

„Chcem ukázať ľuďom, aby nemali predsudky. Na slovenskej scéne majú umelci všetko nalinkované. Rap má byť hudba ulice, orchester zase niečo vážne. Pritom si myslím, že by sme sa nemali držať stereotypov. V hudbe si môžete robiť, čo chcete, len sa nemôžete báť riskovať,” vysvetlil Rytmus dôvod tejto nezvyčajnej spolupráce.

 

Veľkú úlohu na tomto projekte zohráva aj osobnosť skladateľa Ľuboša Šrámeka. Ten spoločne so svojimi kolegami Milom Suchomelom, Antonom Popovičom, Miroslavom Hloucalom a Gustávom Bernardom prepísal Rytmusove skladby do symfonickej podoby. Išlo o niekoľkomesačný proces, v ktorom musel známe raperove skladby študovať do hĺbky.

 

„Je to relatívne náročný proces. Poslucháč na koncerte musí cez živé nástroje spoznať Patrikove skladby hneď, nemôže sa v tom strácať. Dôležité je, ako to nadávkujete. Orchester sa pravdaže nemôže nudiť, ale tiež nemôže zakryť speváka,” priblížil Šrámek proces tvorby.

 

obrazok

 

Kráľovi česko - slovenského rapu nikdy nechýbala odvaha púšťať sa do nových vecí. Najnovším príkladom je aj fakt, že preniesol svoj jediný koncert roka z komorných barových miest na futbalový štadión. Ako prvý slovenský raper v histórii tak prenesie reč ulice pred niekoľkotisícové publikum.

 

„Štadión má úžasnú atmosféru. Pokúsime sa, aby každý detail bol urobený do úplnej dokonalosti. Veríme, že si to všetci užijú. Myslím si, že tento koncert je jedinečný aj tým, že oslovuje širší záber ľudí,“ ozrejmil riaditeľ MaxiTicket a organizátor koncertu Radovan Viglaský.

 

„Koncert pod holým nebom má čarovné kúzlo. Je to úplne iné ako v zavretej hale. Tá atmosféra je na takom priestore neuveriteľná. Pripravených bude pár nových skladieb, účinkovať bude nová sólistka, ako hosť sa predstaví Ego, dirigentskej paličky sa ujme Anton Popovič,“ dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies