Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
31. okt. 2020Aurélia
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
02.06.2019 11:20 Gurmán
Jahodová sezóna je v plnom prúde
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
02.06.2019 11:20 Gurmán

Jahodová sezóna je v plnom prúde



BRATISLAVA - Jahody pre svoju nezameniteľnú chuť, vôňu aj vzhľad zastupujú dôležité miesto v kuchyni. Nemenej dôležité sú aj pre naše zdravie a krásu, pretože sú cenným zdrojom vitamínov a minerálnych látok.


Sezóna zberu domácich voňavých červených a šťavnatých jahôd je v plnom prúde. Ich chuť je sladká a osviežujúca.

 

Svojím obsahom a kombináciou výnimočných látok sa jahody zaraďujú medzi „super ovocie“, a preto majú aj neskutočne veľa pozitívnych účinkov na naše zdravie.

 

Tvarohový koláč s jahodami

 

Potrebné suroviny: 350 g múka polohrubá, 500 ml kefír, 1 ks vajce, 200 ml olej, 250 g cukor kryštál, 1 PL sóda bikarbóna, 3 PLkakao, 1 ks cukor vanilkový, lekvár

Plnka: 2 ks kyslá smotana, 250 g tvaroh, 80 g cukor práškový, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks smotana na šľahanie, 1 ks stužovač, piškóty okrúhle, jahody sterilizované

Poleva: 1 ks kyslá smotana, 100 g čokoláda varová

 

Príprava receptu: Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku.
Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli.

 

 

Jahodové muffiny

 

Potrebné suroviny: 2 celé vajíčka, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček pokrájaných jahôd, 100g čokolády posekanej na kocky, 1 väčší mäkký banán, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1ČL prášku do pečiva, 1ČL sódy bicarbóny

 

Príprava receptu: Vajíčka vymiešame do penista s cukrom a štipkou soli. Pridáme banán popučený vidličkou na kašu. Prilejeme mlieko, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bicarbónou. Nakoniec prilejeme zľahka olej. Vareškou ručne primiešame posekanú čokoládu a na koniec posekané jahody. Plníme košíky a pečieme vo vyhriatej rúre na 160° 15-20min. Pri objeme hrnčeka 250ml mi vyšlo 16 muffiniek. Inak, kľudne môžete polovicu múky nahradiť celozrnou, aj tak budú muffinky pekne nadýchané.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok