Kanada má problém vo Venezuele, pozastavila činnosť veľvyslanectva

NETKY.SK • 3 Jún 2019, 08:08 • 2 min
Kanada má problém vo Venezuele, pozastavila činnosť veľvyslanectva

TORONTO - Venezuela sa rozhodla, že kanadským diplomatom neobnoví víza, preto Kanada pozastavila činnosť svojej ambasády v krajine.

slovakia

left justify in out

"Režim podnikol kroky, aby obmedzil fungovanie zahraničných veľvyslanectiev vo Venezuele, obzvlášť tých, ktoré podporovali nastolenie demokracie vo Venezuele. Bohužiaľ, ku koncu tohto mesiaca kanadskí diplomati nebudú môcť pod Madurovým režimom získať diplomatickú akreditáciu a ich vízam skončí platnosť. Takže nemáme inú možnosť, len s okamžitou platnosťou dočasne pozastaviť našu činnosť na kanadskom veľvyslanectve vo Venezuele," uviedla kanadská ministerka zahraničných vecí Chrystia Freelandová.

 

Ministerka zároveň doplnila, že Kanada v týchto dňoch intenzívne rokuje aj o ďalšom pôsobení venezuelských diplomatov v Kanade.

Kanada v posledných mesiacoch svojich občanov vystríha pred cestou do Venezuely, no v prípade, že by sa sem napriek varovaniam niekto rozhodol vycestovať, respektíve, ak sa tu nejakí kanadskí občania už nachádzajú, pomoc im v prípade potreby poskytne kanadská ambasáda v Kolumbii.

 

img


Kanada je kľúčovým členom skupiny Lima, v ktorej je s ďalším latinskoamerickými štátmi.  Spolu s nimi sa pokúša presadiť, aby venezuelské orgány oficiálne uznali opozičného lídra Juana Guaidóa za právoplatného prezidenta Venezuely. Freelandová by sa v priebehu dnešného dňa mala s jednotlivými príslušníkmi Lima stretnúť v New Yorku a ako sa vyjadrila, aj naďalej bude v mene svojej krajiny vystupovať proti Madurovmu režimu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona