Slovensko je podľa Bugára pevnou súčasťou Severoatlantickej aliancie

NETKY.SK • 3 Jún 2019, 12:02 • 2 min
Slovensko je podľa Bugára pevnou súčasťou Severoatlantickej aliancie

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Béla Bugár sa na plenárnom zasadnutí Parlamentného zhromaždenia NATO v Bratislave vyjadril, že Slovensko je súčasťou Severoatlantickej aliancie a jeho pevné transatlantické ukotvenie v aliancii potvrdzujú aj reálne kroky.

slovakia

left justify in out

"Slovensko je NATO. Vy ste našimi spojencami, my sme vašimi spojencami. Preto sa môžete spoliehať na nás tak, ako sa aj my spoliehame na vás," deklaroval Bugár na zasadnutí.

 

Severoatlantickú alinaciu označil za základný, ekonomický, politický, kultúrny a civilizačný priestor SR. "Naše členstvo je pevné, nespochybniteľné a my chceme byť sebavedomým členom EÚ aj NATO," dodal.

 

img

 

Členstvo Slovenska v Aliancii predstavuje podľa jeho slov najvyššiu záruku obrany. "Naša bezpečnosť je spätá s bezpečnosťou našich spojencov," vyjadril sa podpredseda NRSR. Okrem toho ešte dodal, že NATO by malo predstavovať hlavný dialóg v oblasti bezpečnosti a obrany.

 

V posledných rokoch podľa jeho slov podpora pre NATO medzi občanmi rastie. "Tento rok je to 56 percent. Čo je dôležité, proti členstvu vystupuje len malá menšina okolo 15 percent," skonštatoval s tým, že NATO má na Slovensku podporu nielen medzi politikmi a diplomatmi, ale aj medzi väčšinou obyvateľov.

 

img

 

Parlamentné zhromaždenie NATO je fórum pre politikov a expertov zaoberajúcich sa bezpečnosťou a obranou. Slúži na diskusie o agende, prioritách, analýzach i identifikácii trendov v oblasti obrany a bezpečnosti. Ovplyvňuje rozhodnutia Severoatlantickej aliancie a slúži aj ako spätná väzba pre jednotlivé vlády.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies