Som Európan, nie anglický idiot, vyjadril sa o brexite Elton John

NETKY.SK • 2 Jún 2019, 09:34 • 2 min
Som Európan, nie anglický idiot, vyjadril sa o brexite Elton John

BRATISLAVA - Anglický spevák, klavirista a skladateľ Elton John ostro skritizoval pokračujúcu krízu týkajúcu sa brexitu a povedal, že sa v tomto smere "hanbí" za svoju krajinu.

slovakia

left justify in out

“Hanbím sa za svoju krajinu pre to, čo spravila. Rozdelila ľudí," povedal. “Som na smrť chorý z politikov, predovšetkým z britských politikov. Som na smrť chorý z brexitu. Som Európan. Nie som žiadny hlúpy, koloniálny, imperialistický anglický idiot," vyhlásil spevák.

 

obrazok

Sir Elton Hercules John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy vrátane Grammy Legend Award, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Rocket Man, Tiny Dancer, Your Song, Candle In The Wind či Saturday Night's Alright For Fighting.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies